24 Temmuz 2024

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN 9 AYDA 2794 İŞ YERİ DENETLENDİ

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı denetim birimi ekipleri, 2015 yılı içerisinde geride kalan 9 aylık bölümde toplam 2794 iş yerini denetledi.

Büyükşehir itfaiyesi, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereği yaptığı uygulamalarda Ordu’ da bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişilere ait her türlü yapı, iş yeri, tesis ve işletmenin yangın güvenliği için alınması gereken tedbirleri yerinde denetliyor. Ekipler, proje aşamasından işletme ruhsatı aşamasına kadar her konuda denetleme ve bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirirken belirli aralıklarla da vatandaşları bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenliyor.

2794 YAPININ YANGIN GÜVENLİĞİ DENETİMİ YAPILDI

Bu kapsamda 2015 yılı Ekim ayına kadar 2794 denetim faaliyeti gerçekleştiren Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü Denetim Birimi ekipleri, vatandaşların binaların yapım aşamasından sonra mağduriyet yaşamamaları ve maddi olarak da zarara uğramamaları için sıkı bir denetim gerçekleştiriyor.

Özel ve tüzel kişiler tarafından getirilen mimari, elektrik ve sıhhi tesisat projelerini ayrıntılı bir şekilde inceleyerek gereken tedbirlerin aldırılması konusunda proje sahiplerini bilgilendiren ekipler, projelerde istenen düzeltmelerin yapılmasının ardından onay işlemini gerçekleştiriyor.

YANGINA KARŞI GÜVENLİ BİNALAR TESİS EDİLİYOR

Yapılan denetimlerde kurum yetkililerine de bilgilendirme yapan ekipler; yangın önleme sistemlerinin sadece yönetmelik gereği için değil, yapılarda meydana gelebilecek yangınlara karşı can ve mal güvenliğini sağlayacak yangın söndürme tesisat ve ekipmanlarının bulundurulmasının gerekliliğini de vurguluyor.

Özellikle yangın sonrası ortaya çıkacak zararın yangın öncesi alınacak önlemlere göre çok daha fazla olduğuna vurgu yapan itfaiye yetkilileri; vatandaşlarla yürüttükleri çalışmalarda işbirliği içinde olduklarını, iş yeri sahiplerinin kendi can ve mal güvenliklerine yönelik itfaiyenin gösterdiği gayretten memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde