24 Temmuz 2024

İÇME SUYU SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

  • PDF

OSKİ Genel Müdürlüğü, Gürgentepe ilçesi Okçabel ve Tepeköy Mahalleri’nde sürdürmüş olduğu içme suyu yatırım çalışmalarında son aşamalara geldi.

Teknik Sorunların Tamamı Giderildi

Gürgentepe ilçesi Okçabel ve Tepeköy Mahalleri’nde özellikle yaz aylarında mevcut su kaynaklarının yetersiz kalması ve mevsimsel nüfus artışının olmasından dolayı çevre halkı sağlıklı içme suyu hizmeti almada sorunlar yaşamaktaydı. OSKİ teknik ekipleri, proje ve fizibilite çalışmalarının ardından bölgede hızlı bir şekilde yatırım faaliyetlerine başladı. Yapılan inşa ve kazıların ardından 3 bin 530 m şebeke, 6 bin 174 m isale hattı olmak üzere toplamda 9 bin 704 m içme suyu boru hattı döşenmiş oldu. Bu çalışmayla birlikte 1 adet 100 m3lük ve 1 adet 50 m3lük içme suyu depo yatırımının inşaat ve mekanik imalat aşamaları hızlı bir şekilde tamamlandı.  Yaklaşık 80 haneye hizmet verecek olan içme suyu hattına kısa bir süre içerisinde verilecek olan su, abonelerin hizmetine açılmış olacak. Bu yatırım sayesinde Okçabel ve Tepeköy Mahalleleri ile birlikte çevre mahalleler de sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme suyu hizmetinden faydalanmış olacak.

Ordu’nun 19 İlçesinin Yaklaşık 90 Ayrı Noktasında Çalışmalar Sürdürülüyor

Ordu’nun 19 ilçesinin yaklaşık 90 ayrı noktasında OSKİ’nin yatırım çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiğini belirten OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; “ Yılların biriktirerek OSKİ’ye devretmiş olduğu içme suyu sorunlarına daha 2. hizmet yılımızı doldurmadan el atmış durumdayız. En acil ihtiyaca göre sıraladığımız yatırımlarımız her geçen yıl ağını genişleterek Ordu’nun tamamında Büyükşehir’in ve OSKİ’nin farkını hissettirmeye başladı. Bu süreçte modern ve gelişmiş ülkelerde görmeye alışkın olduğumuz kazılan yerlerde boruları döşeyip hemen kapatma, inşasına başlanılan yapıyı anında hizmete açma gibi işi zamanında bitirme ve teslim etme ilkelerine önem vererek yatırımlarımızı hızlı bir şekilde sonuçlandırmaya başladık. Amacımız Ordu’nun 19 ilçesinde sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme suyu hizmetini sağlamak ve kullanılan atık suları arıtarak usulüne uygun bir şekilde tekrar doğaya kazandırmaktır” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde