24 Temmuz 2024

“FATSA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ANLAYAN’I BASIN TOPLANTISI YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

  • PDF

Fatsa Belediyesi Meclis Üyesi Erol YEREBASMAZ, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN’ı kamuoyunu bilgilendirme adına basın toplantısı yapmaya davet etti.

Reklam panolarını süsleyen projeler artık panolardan inerek hizmete başlamalıdır diyen Yerebasmaz, Fatsa’nın geçen bir buçuk yılının değerlendirmesini yaptı.

    30 Mart 2014 tarihinden itibaren yerel yönetimin halkın yararına hiçbir hizmet yapmadığına vurgu yapan Yerebasmaz; ilçemizde problem haline gelen hususlara değindi.

Şehiriçi trafiği, otopark sorunu, doğalgaz sorunu, belediyenin borç batağı, kent konseyi gibi ana konuları ele alan Erol Yerebasmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ı basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirmeye davet etti.

Yerebasmaz, bu problemlerin çözümü noktasında Fatsa Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

        “İlçemizin özellikle kangren haline dönüşmüş ve çözüm bekleyen sorunları vardır”

Yerebazmaz: “Fatsa halkına soruyorum, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden beri Fatsa’da halkın yararına yapılan ve elle tutulup gözle görülen ne vardır? Şehrimize ne gibi hizmetler yapılmıştır? Varsa teşekkür etmek, yoksa eleştirmek, yol göstermek ve kamuoyunu bilgilendirmek de bizim görevimizdir. İlçemizin özellikle kangren haline dönüşmüş ve çözüm bekleyen sorunları vardır” dedi.         

       “Otoparkın akıbeti konusunda kamuoyunu bilgilendirirlerse seviniriz”

   Şehir içi trafiği ve otopark sorunu ilçe merkezinde kâbus halini almıştır diyen Erol Yerebazmaz; “Otoparkların durumu bir yana; kaldırımlar bile otopark olarak kullanılmakta olduğundan hem yaya geçişlerini engellemekte hem de caddelerin düzenini bozmaktadır. Bu konuyla ilgili Fatsa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışmaya girerek bu sorunu bir an önce çözmelidir. Sakarya ortaokulunun arkasına, yani eski pazar yerine yapılacağı müjdelenen otoparkın akıbeti konusunda kamuoyunu bilgilendirirlerse seviniriz. Ana caddelerimize bağlı ara sokaklarımızın yarısı parke taşı yarısı çamur deryası. Yani durumu içler acısı. Buraların onarımının çok zor olmaması gerektiğini düşünüyorum. Artık ilçemizde toplu taşımanın alt yapısının yapılarak hayata geçirilmeye başlanması kaçınılmazdır. Şehir içi trafiğinin de yeniden gözden geçirilerek revize edilmesi ve trafik işaret levhaları ile desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

       “ Doğalgaz ne oldu?”

 Yerebasmaz; “Doğalgaz sorunu, özellikle kış aylarında yakıttan dolayı ciddi bir hava kirliliği oluşmaktadır, şuan o mevsimin içindeyiz. Doğalgaz dağıtım şebekelerinin durumu ile Fatsa’nın doğalgazı ne zaman kullanabileceği konularında belediye başkanının halkı bilgilendirmesini bekliyoruz” dedi.

         “Kent konseyinin mutlaka kurulması gerekmektedir”

Fatsa Belediyesinin sürekli Kent Konseyi kurmaktan kaçındığına vurgu yapan Erol Yerebasmaz; “Kurulmayan kent konseyi; Belediyeyi şeffaflığa açacak, özgün düşünceler yaratarak yeni projelerin hayat bulmasına olanak tanıyacak ve katılımcı yönetimi hayata geçirecek kent konseyinin mutlaka kurulması gerekmektedir. Kaldı ki bu oluşumlar modern kent yönetimin olmazsa olmazlarındandır. Dileğim ülkemizin her kurumunun ve her belediyesinin şeffaf, halka açık, ve hesap verebilir olmasıdır. Bu dileğin altına kim imza atmaz ki?  Bu konseyin kurulmasının ve işlevini yürütmesinin belediyeye ekonomik bir yükü de yoktur, ısrarla niçin kurulmaz şeffaflık endişeleri yoksa anlamış değiliz” dedi.

         “Borçları artık açıklasınlar da Fatsa kamuoyu da bilgilensin”

  İçinde bulunulan aşırı borcun döndürülmeye çalışılması dışında Fatsa Belediyesi bir buçuk yıldan beri yatırım adına bir şey yapamamıştır diyen Yerebasmaz; “Bunda, Büyükşehir belediyesinin ilçe belediyelerini yetkisiz kılmasının yanı sıra ilçe belediyelerinin kaynak savurganlığı ve aşırı borçları ile beceriksizliklerinin de payı büyüktür. Yeri gelmişken tekrar edeyim. Kaynak savurganlığı daha önce iki olan başkan yardımcısı sayısının dörde çıkarılması ile en tepede personel gideri olarak devam etmektedir. Büyükşehir olmak için değirmene su taşıyanlar bile bu kaos ve yetkisizlik durumundan memnun değiller. Fatsa Belediyesi olarak bir buçuk yılda yapılan çalışmaları, hizmetleri ve geçen yılbaşında açıklayacaklarını söyledikleri borçları artık açıklasınlar da Fatsa kamuoyu da bilgilensin” dedi.                                                                                                               

“Susma hakkını kullanıyor”  

Belediyeye sundukları soru önergelerine cevabını alamadıklarını ifade eden meclis üyesi Erol Yerebasmaz; “Cem evlerinin ibadethane sayılması” ve “Yol katılım paylarının toplam tahakkuk ettirilen miktarı” ile ilgili yedi ay önce, 2015 Mart ayında belediyeye iki ayrı önerge verdik, bunların cevabını alınca Fatsa kamuoyu ile paylaşacağımızı söyledik ama henüz cevap alamadık. Sanırım susma hakkını kullanıyorlar” dedi.     

                     

  “Hizmetten yoksun kalanda, bedel ödeyen de Fatsa halkı olmuştur”

Temel ihtiyaçların giderildiği ve insan onuruna yakışır modern bir kentte yaşamanın her bireyin hakkı olduğunu söyleyen Erol Yerebazmaz; “Bunun için anlattıklarımıza ek olarak; “Sosyal ve kültürel etkinliklere gerekli önem verilmeli, müsrif edilen her kuruşun bu ülkenin parası olduğu gerçeğiyle tasarruf ilkelerine uyulmalı, hava kirliliğini önleyici tedbirler alınmalı. Bunun için doğalgaz sorunu çözülmeli, genişleyen belediye sınırlarına paralel olarak arsa üretimlerini hızlandıracak tedbirler alınmalı ve böylece kaynak sorunu çözülmelidir. Reklam panolarını süsleyen projeler artık panolardan inerek hizmete başlamalıdır. Mahallelerde aylardan beri heyelana uğramış yollar ve menfezler siyasi etkilerden arındırılarak yapılmalı ve yol geçişleri sağlanmalıdır.   Bu konularındaki görüş ve düşüncelerimizi her zaman olduğu gibi Fatsa kamuoyu ile bir daha paylaşmayı görev saymaktayız. Bu gerçeklerin, bu eleştirilerin yerine güzellikleri ve daha iyi yaşanılabilir kenti nasıl yaratabiliriz konularını sizlerle paylaşabilmeyi isterdik, çünkü hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Maalesef bu güne kadar geçen süreçte kaybeden Fatsa, hizmetten yoksun kalan ve bedel ödeyen de Fatsa halkı olmuştur” diyerek açıklamalarına son verdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde