24 Temmuz 2024

FATMA VARNALI: “BİLİYORUZ Kİ TÜM VAATLERİMİZ İÇİN KAYNAK MEVCUT”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Fatma VARNALI, CHP Fatsa Belediyesi Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz ve parti yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Parti binasında gerçekleşen toplantıda ülkenin genel durumu, Fatsa’nın yerel sorunları ve 1 Kasım seçimlerine doğru izlenilecek yol haritası konuşuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere yazmış olduğu mektubun okunması ile başlayan programda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim beyannamesi ile ilgili de üyelere bilgi verildi.

“Acımız gerçekten çok büyük”

Ankara’da yaşanan patlama ile ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirerek açıklamalarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Fatma Varnalı: “Bildiğiniz üzere Ankara’nın göbeğinde haince bir saldırıda patlatılan bomba Türkiye’nin kalbinde patlamıştır. Acımız gerçekten çok büyük, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Yavrularımız hayatlarının baharında yaşamlarını kaybettiler. Ailelerine sabır diliyorum” dedi.

“Bu gün nasıl oluyor da ülkemiz iç savaşın eşiğine gelmiş durumda?“

1 Kasım seçimlerine halkımızın isteği ile gitmiyoruz diyen Varnalı; “ 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını beğenmeyen Sayın Cumhurbaşkanımız erken seçim olabilir dedi. Bu sözleri yüksek seçim kurulu kabul ederek 1 Kasım’ı genel seçim olarak ilan etti.  Türkiye 8 Haziran’dan sonra kan gölüne döndü. Bu terör olayları nasıl olurda biri düğmeye basmışçasına 8 Haziran’dan sonra ortaya çıktı. Burada iç ve dış kaynaklar da söz konusu. Ankara’nın göbeğinde bomba patlıyor ve İç İşleri Bakanı “Biz o sahada önlem aldık sahanın dışı bizi ilgilendirmiyor” ifadesini kullanıyor. Aklı başında bir devlet adamı böyle bir demeç verebilir mi? Bizim dış ülkelerle olan sorunsuz ilişkilerimiz kanlı bıçaklı bir hale geldi. 13 yıl önce terörün kökü kazınmışken, bu gün nasıl oluyor da ülkemiz iç savaşın eşiğine gelmiş durumda?” dedi.

“Koalisyon kurulmasını istemediler”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin koalisyon görüşmelerinde her zaman olumlu bir tavır sergilediğine değinen Başkan Varnalı; “7 Haziran’da çıkan tabloda istenilseydi koalisyon kurulabilirdi. Koalisyon kurulmasını istemediler. Hâlbuki koalisyonla idare edilen, hukuka dayalı demokratik ülkelerden en güzel örnek bildiğiniz gibi Almanya’dır. Bizde ise hala 400 milletvekili olsaydı bu kanlı olaylar olmayacaktı diye konuşan bir Cumhurbaşkanı var. Bu seçimde de 400 milletvekili olmazsa Türkiye’nin durumu ne olacak? Genel başkanımız koalisyon görüşmelerinde son dakikaya kadar masadan kalkmadı. Cumhurbaşkanının hükümet kurma görevini Cumhuriyet Halk Partisi’ne vermesi gerekirdi ancak sarayın yolunu bilmiyor diyerek bu görevi vermedi” dedi.

“Daha önce bu kaynak yok muydu da üç ayda kaynak sağlandı?”

1 Kasım seçimlerine teşkilat olarak hazır olduklarını ve gerekli çalışmaları yapmak için gece gündüz sahada gezdiklerini dile getiren Fatma Varnalı; “İktidar partisi bizim 7 Haziran’daki seçim beyannamemize nereden kaynak bulacaksınız diyordu ancak kendisi de 1 Kasım seçim beyannamesinde bizden esinlenmiştir. Biliyoruz ki tüm bunlar için kaynak mevcut. Nasıl asgari ücret 1500 diyorlardı şimdi kendileri asgari ücret 1300 diyorlar. Daha önce bu kaynak yok muydu da üç ayda kaynak sağlandı. Biz aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz ve 1 Kasım seçimlerinde beklediğimiz olumlu sonucu alacağız. Teşkilatlarımızla bu seçime hazırız. Vatandaşlarımızın sağduyulu olarak oylarını kullanmalarını ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek vermelerini bekliyoruz” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde