24 Temmuz 2024

TOPARLAK: "ILICA BÖLGEYE HİTAP EDECEK"

  • PDF

Ordu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu'da yayla, kış ve sağlık turizm alanında çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Ordu'da farklı turizm alanlarında çeşitli çalışmalar yaparak turizm 12 aya yaymayı planlıyoruz" dedi. 
Ordu'da turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Yaylaları ile ün kazanan Ordu'da kış aylarında da turizmin hareketlenmesi için çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Ordu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu'da turizmi 12 aya yaymak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özellikli alternatif turizmin önemli alanlarından olan sağlık turizm konusunda önemli mekanlara ve yeni yerler araştırdıklarını aktaran Toparlak, ayrıca Çambaşı kayak pistinin de bu sezona yetişebileceğinin müjdesini verdi.
Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi'nde bulunan kaplıcaların bölgenin önemli bir sağlık turizm merkezi olabileceğini ifade eden Uğur Toparlak, "Öncelikle Ordu'da turizmin çeşitlendirilmesi noktasında ilimizde önemli çalışmalar yapılıyor. Sağlık turizmine yönelik çalışmalarımız turizm çeşitliliği açısından önem arz ediyor. Bilindiği üzere ilimizin en önemli kaplıcası Fatsa'nın Ilıca Mahallesi'nde bulunan termal kaynaklar. Şuan orada 84 odalı 178 yataklı bir işletme yatarım belgesi aldı ve ilerleyen günlerde yatırım başlayacak. Özellikle sağlık turizmi yönünden bölgemiz için önemli bir merkez olacaktır" diye konuştu.

"KAYAK MERKEZİNE 5 TRİLYON DESTEK"
Ordu'nun önemli turizm yatırımlarından biri olan ve yapımında son aşamaya gelinen Çambaşı Kayak Merkezi'ne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek verildiğini vurgulayan Toparlak, "Bir diğer turizm çeşitliliğimiz de Çambaşı Yaylası'nda bulanan kayak merkezimizde çalışmalarda tüm hızıyla devam ediyor. Bugün itibari ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 5 trilyon kaynak aktarıldı. Kayak merkezimizi bu sezona yetiştirmeye çalışıyoruz ve yetişeceğini umut ediyoruz. Çalışmalar Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Biz de kaynak sağlayan taraf oluyoruz. Turizmin çeşitlenmesi ve 12 aya yayılması için yine kayak merkezinin olduğu alanda da kaplıca kaynak aramaları başlatıldı. Bulunması durumun da Fatsa'daki kaplıcaların yayla ayağı Çambaşı olmuş olacak. Ordu'da farklı turizm alanlarında çeşitli çalışmalar yaparak turizm 12 aya yaymayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde