24 Temmuz 2024

OKTAY ÇANAK MÜJDE VERDİ OKTAY ÇANAK: DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ ÜRETİCİNİN MENFAATİ DOĞRULTUSUNDA DEVAM EDECEK”

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, hükümetin 2009 yılından bu yana fındıkta uyguladığı Doğrudan Gelir Desteği  uygulamasının üreticinin menfaati doğrultusunda devam edeceğini söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Perşembe Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili  Oktay Çanak, Perşembe Kaymakamı  Ahmet Arık, Perşembe     Belediye  Başkanı Kemal  Bahtiyar, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz,  ODÜ  Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ali İslam, Doç.Dr.Kürşat Korkmaz, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Arıcılar Birliği Başkanı Necati aydın ve çilek üreticilerinin katıldığı ‘Perşembe ilçesinde Çileğin Dünü, Bugünü, Yarını’ konulu panele katıldı.

Panelde bir konuşma yapan Milletvekili Oktay Çanak, Perşembe ilçesinde üretilen çileğin yıllar içerisinde adeta marka haline geldiğini hatırlattı. Perşembe ilçesinde çilek üretiminin ve üretim alanlarının artması gerektiğini belirten Çanak, “Taşı, toprağı, doğası, denize, balı, balığı, çileği ile çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Bu nimeti, bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Bunun için en büyük sorumluluk biz devlet yöneticilerine düşüyor. Ancak bütün bunlar için sadece devletin ve yöneticilerinin gayret göstermesi yetmez. Bu potansiyel ideğerlendirecek isimsiz kahramanlara da ihtiyacımız var” dedi.

Gençlere Büyük İmkan

AK Parti hükümetinin 1 kasım seçimleri sonrası iktidara gelmesiyle birlikte genç müteşebbislere yeni fırsat ve imkanlar tanıyacağını dile getiren Milletvekili Çanak, “Bir genç kardeşimiz çilekle ilgili bir tesis açmak istediğinde ve bunun projesini hazırladığında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurduğunda geri ödemesiz 30-50 bin lira destek verilecek. Biz Türkiye’de huzur içerisinde yaşadığımız sürece ve bir takım oyunlara mahal vermediğimiz sürec e fındığımızı, balımızı, çileğimizi ve her türlü ürünümüzü rahatlıkla pazarlayabilecek ve bunları ekonomiye kazandıracağız” diye konuştu.

Fındık Desteği Devam Edecek

Fındık üreticilerine de müjde veren Çanak, fındıkta Doğrudan Gelir Desteği kapsamında her yıl yapılan desteklerin devam edeceğini söyledi. Çanak, “Hükümetimizin 2009 yılından bu yana fındık üreticisine yönelik destekleme ödemeleri bundan sonra da devam edecektir. Üreticimizi yalnız bırakmayacak ve desteklemeler her şartta devam edecektir” dedi.

Çanak, konuşmasını, “Önemlli olan Türkiye’nin çilesiz bir şekilde yol almasıdır. İnşallah Türkiye önümüzdeki yıllarda çilesi az, ama çileği fazla olan bir ülke haline gelir” sözleriyle tamamladı.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde