24 Temmuz 2024

Meclis Yeni Salonda İlk Kez Toplandı

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, merkez hizmet binası içerisinde bulunan toplantı salonundaki ilk oturumunu gerçekleştirdi.

Terör Saldırıları Kınandı

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh başkanlığında gerçekleştirilen Ekim Ayı Olağan Toplantısı, terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve aziz şehitlerimiz için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından AK Parti Meclis Grubu adına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve CHP meclis grubu adına Selim Mercan gündem dışı söz alarak; son dönemde artan terör olaylarını kınadıklarını, terör eylemleriyle hiçbir yere varılamayacağını ve bu milleti sindirmek ve yok etmek isteyenlerin tarihte olduğu gibi bundan sonra da asla amaçlarına ulaşamayacaklarını söylediler.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İhtisas komisyonlarından gelen raporlarla, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı,  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan gelen tekliflerin yanı sıra ek gündem maddeleri görüşüldü.

Çambaşı Kayak Merkezine 5 MilyoaÖdenek

Günün önemli gündem maddelerinden biri ise Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Telesiyej Yapım İşi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığınca gönderilen 5 milyon liralık ödeneğin kullanılması konusu görüşüldü.

Meclis, Ordu Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen 5 milyon liralık ödeneğin, Ordu Valiliği ile yapılacak protokol kapsamında kullanılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz’a yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Toplantı, 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde, 2016 yılı bütçe görüşmeleri için toplanma kararı alınması ile sona erdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde