24 Temmuz 2024

EĞİTİMLERDE YANGIN HER YÖNÜYLE ANLATILIYOR

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından il genelindeki resmi kurumlara yönelik “Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam” seminerleri devam ediyor.

Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen seminerlerde, kurumların yangın güvenliği yönünden alması gereken önlemlerin yanı sıra yangın anında yapılması gerekenler ve yangında doğru davranış şekilleri katılımcılara anlatılıyor. Yangının gelişimi ve yangın yerindeki tehlikelerin neler olduğuyla ilgili de eğitimlerin verildiği seminerde;  kurumlarda yapılması gereken acil durum planları, yangın güvenlik önlemleri kapsamında oluşturulan ekiplerin görevleri de katılımcılara aktarılıyor. Eğitimin sonunda ise gerçekleştirilen tatbikat ile tüm personele yangın söndürme maddelerinin doğru kullanımı ve LPG yangınlarına nasıl müdahale edileceği gösteriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü, 2015 yılı kurumsal hedefleri doğrultusunda 19 ilçenin genelinde bin kamu personeline “Yangın Güvenliği ve Güvenli Yaşam” seminerleri vermeyi planlıyor.

9 Aylık Dönemde 900 Kamu Personeline Eğitim Verildi

AFKOM; son olarak Defterdarlık, Ordu SGK Müdürlüğü, Ordu İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri, Aybastı İlçe Kaymakamlığı ve ilçede bulunan resmi kurumlar, Ordu Kadın Konukevi ve Ünye Belediyesi’nde seminer programları düzenledi. 2015 yılının 9 aylık zaman diliminde 900 kamu personeline konu hakkında eğitim verildi.

Kurumlardan Eğitimlere Tam Not

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü eğitmenleri ise yaptıkları açıklamada; eğitim programlarının il genelinde devam ettiğini, bu kapsamda tüm resmi kurumlara ulaşarak halkın günlük yaşamda yoğun olarak bulunduğu yerlerde kurum çalışanlarının yangın güvenliği yönünden bilgilendirilerek güvenli yaşam düzeyini en üst noktalara ulaştırmayı hedeflediklerini belirttiler. Beklenenin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını dile getiren eğitmenler; kurumları ziyaret ederek yapacakları seminerlerin kurumlara faydalarını anlattıklarını, kurum yetkililerinin ise bu konuya hassas yaklaşarak her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade ettiler. Seminerlerin her yıl periyodik olarak tekrarlanacağını ve hedefin her yıl artırılarak devam edeceğini belirten eğitmenler, “Daha Güvenli Ordu” sloganıyla eğitim programlarının artarak devam edeceğini vurguladılar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde