24 Temmuz 2024

"TIRLARIMIZ GERİ GELİYOR "

  • PDF

Fındık ihracatçısı Osman Atik, üreticinin fındığı iyi kurutmadığını ve seçmediğini belirterek "Şu anda Türkiye’de fındık ürünüyle iştigal eden, fındık harmanı yapan, içini seçmeyen, içindeki yabancı maddeyi almayan her üretici kul hakkı yiyor" dedi. 
Eski Ticaret Borsası Başkanı ve fındık ihracatçısı Osman Atik, üreticilere eleştirilerde bulundu. Fındık mahsulüne değer verilmediğini ve iyi seçilip kurutulmadığını belirten Atik, bunu yapanların kul hakkı yediğini söyledi. Atik, “Allah size böyle bir ürün bahşetmiş ve hiç bir tarım ürününe nasip olmayacak şekilde pazara getirdiğiniz ürününüzün dakikasında parasını alıp geri gidiyorsunuz ama bütün bunlara rağmen TMO’ya bu fındıkları götürürken pirinç tanesi gibi seçer gibi seçiyorsunuz ama tüccara getirirken içine elinizi bile sokmuyorsunuz. Sizin bir kilo fındığınızı eksik mi tartıyor? Bu konuda siz basın mensupları da gereğini yapmıyorsunuz. Sorulan tek şey fiyat. Fındık sadece fiyat değil, biz bunu yıllardır anlatmak istedi. Biz bu konuda çok dertliyiz” diye konuştu. 

“İHRACAT YAPAN TIR'LAR, AFLATOKSİNDEN DOLAYI GERİ GELİYOR”
Osman Atik şöyle devam etti: “Biz kimsenin fındığını bir kilo eksik tartmıyoruz ama herkes bize içinde bir yığın pislik olan ürünler satıyor. Bu da kul hakkıysa, Allah’tan korkuluyorsa, bu da kul hakkı işte. Şu anda Türkiye’de fındık ürünüyle iştigal eden, fındık harmanı yapan, içini seçmeyen, içinde ki yabancı maddeyi almayan her üretici kul hakkı yiyor. Eğer ben fındığı eksik tartıyorsam bende kul hakkı yiyorum. Ama ben her seferinde fındığı tam tarttığımda o kişiler bu fındığın içini seçmiyorsa o zaman herkes vebal altında. Biz bunu hep anlatmak istedik ama ne hikmettir ki toplum fiyattan başka bir şey konuşmuyor. Biz camlara pankartlar astık, müftülüğe gidip cuma hutbelerinde uyarı yapılmasını rica ettik. Bakın şu anda birçok ihracat yapan arkadaşımızın TIR’ları aflatoksinden dolayı geri geliyor. Bunu duyan hiç bir üretici var mı? Nereden geldi bu fındık? Üreticinin bahçesinden gelmedi mi? Sorumlu değil mi üretici bundan? Fındık 15 olur, 20 olur ama önemli olan üretici üzerine düşeni yapsın.” 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde