23 Temmuz 2024

DR.MUSTAFA ADIGÜZEL:SAĞLIKTA LAFLA ÇAĞ ATLANMAZ İCRAATLA OLUR

  • PDF

CHP 25.Dönem Ordu Milletvekili ve 26.Dönem Ordu Milletvekili Adayı Dr.Mustafa Adıgüzel seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Dün gerçekleştirdikleri ve salonlara sığmayan aday tanıtım programından sonra bugünde çalışmalarına Ordu Devlet Hastanesinde meslektaşları,sağlık çalışanları ,hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek devam eden Adıgüzel bu ziyaretlerinde CHP’nin iktidarında sağlık alanında gerek hastalar gerekse sağlık çalışanlarına büyük müjdeler verdi.

“Ülkemizin tüm illerinde olduğu gibi Ordu İlimizde de 1.kademe sağlık hizmetleri veren kurumlar ile İlçe Hastanelerinde büyük sorunlar yaşanmaktadır. Sağlıkta Çağ Atladıklarını iddia eden mevcut hükümete bu alanlarda yaşanan sorunlar bütün çıplaklığı ile  iletilmesine rağmen bugün itibari ile hiçbir yerde en ufak bir adım atılmamış, buralarda yaşayan insanlarımız kaderlerine terk edilmiştir.

Ancak buralarda yaşayan sevgili kardeşlerime şunu müjdeliyorum 2 Kasım sabahı  CHP İktidarıyla  bu durum tarih olacak,herkesin temel hakkı olan sağlık hizmetlerinden en hızlı ve en kolay bir şekilde yararlanması için her şey anında  yapılacaktır.

Öncelikle Mahallerimizde kapatılan tüm Sağlık Ocakları derhal açılacak,Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerini,geliştirilmiş olanaklara sahip Aile Sağlığı Merkezleri aracılığı ile vereceğiz. Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Hastanelerde  hastalardan  alınan katılım paylarını kaldıracak acil servislerdeki yığılmalara son vereceğiz.Hastanelerin acil servislerindeki yeşil alam uygulamasını kaldıracak ve acil servis hizmetlerini ücretsiz hale getireceğiz.

Aile Hekimlerinin ve tüm sağlık çalışanlarının mevzuat   ve uygulamadan kaynaklanan sorunlarını çözüp,Aile Hekimlerini yeniden Devlet Memuru olarak atayacağız.

Sağlıkta başarı göstergesi olarak doktorun takibindeki hasta sayısı değil,hastalıkları önleme oranını esas alacağız ve önleyici sağlık hizmetlerinin artırılması hususunda ne gerekiyorsa yapacağız,sağlıkta asıl olan hastayı tedavi etmekten önce hastalığı önlemek olacaktır.

Tüm sağlık çalışanlarının ekonomik,sosyal ve sendikal haklarını koruyacak,güvenceli olarak çalışmalarını sağlayacağız.Mahrumiyet bölgelerinde çalışan hekim ve sağlık personelinin ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştireceğimiz gibi; sağlık çalışanlarının emekli maaşlarını yüksek düzey kamu personeli emekli maaşı seviyesine getireceğiz.

Her kamu sektöründe olduğu gibi sağlık sektöründe de çalışan taşeron işçilerimizde 2 Kasım sabahından itibaren CHP İktidarı ile taşeron köleliğinden kurutulup kadrolu olarak çalışmaya başlayacaklar.

Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki CHP İktidarında Sağlık Hizmetlerinin her kademesinde olan hasta,hasta yakınları,sağlık personelleri sağlıktan sağlıklı bir şekilde hizmet alacaklardır.Çağ atlamak sözle olmaz icraatlarla olur.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde