23 Temmuz 2024

ZEKAİ SANA; “TÜRKİYE’NİN EĞİTİMİ BİLİMDEN UZAKLAŞTIRILIYOR”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Adayı Zekai Sana, Ordu’da yapılan aday tanıtım programında önemli mesajlar verdi.

Türkiye’nin geleceği için Cumhuriyet Halk Partililer kenetlenmek zorundadır diyen Zekai Sana, Türkiye’nin eğitim sistemi hakkında da açıklamalarda bulundu.

1 Kasım sürecinde bir olmalıyız diyen Zekai Sana; “Bu seçimdeki çalışmamızı, her türlü emeğimizi, bütün özverimizi belirleyecek olan karar bu karardır. Eğer Türkiye’nin aydınlık geleceği konusunda en ufak bir katkı olacaksa ne mutlu bize, ne mutlu Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime” dedi.

“Buna dur demek zorundayız”

Türkiye’mizi karanlığa götürmek için neler yaptıklarına çok kısa örnekler vererek neden bu seçimde daha çok çalışmamız ve birlik olmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum diyerek sözlerine başlayan Sana; “Eğitimci dostlarımdan özür dilerim ve onların alanında çok fazla şey söylemek istemem. Ama yaz boz tahtasına dönderilen eğitim sistemi, en son 4+4+4 eğitim sistemiyle perişan edilmiş bir eğitim sitemidir. Şimdi eski ortaklarıyla çelişkilerini çözmek isteyenlerin dershanelere öğrenci başına yaptığı yardım 3 bin 750 liraydı. Bu devlet okullarında okuyan öğrenci için 64 liraya tekabül ediyor. Bin öğrencili bir devlet okulu için 64 bin liradır ve o okulların ihtiyaçlarını karşılayacak bir paradır. 120 bin öğretmen açığı var ve 400 bin öğretmen atama bekliyor. Temel bilimlere ayrılan öğretmen sayısı oldukça az. Türkiye’nin eğitimi bilimden uzaklaştırılıyor. Türkiye’nin eğitimi çağdaşlıktan uzaklaştırılıyor. Buna dur demek zorundayız” dedi.

“72 kurumu yandaşlara peşkeş çekerek sattılar”

Zekai Sana; “Bu ülkenin bankalarının %62’sinden fazlası yabancıların elinde, bu ülkenin sigorta şirketlerinin çoğunluğu da yabancıların elindedir. Kullandığımız telefon şirketleri yabancıların elindedir. Bu ülkede taş üstüne taş koymadı diye bize suçlama yönlendirenler, bütün bu değerlerimizi sattılar. Bazı işletmeler hariç ana 72 kurumu yandaşlara peşkeş çekerek sattılar. Bunları alıp millete dağıtmak zorundayız” dedi.

“AK Parti’nin 2023 projesi kendi projesi değildir”

Türkiye’nin dış politikası geleceğimizi olumsuz etkileyecek bir noktaya gelmiştir diyen Zekai Sana; “ AK Parti’nin 2023 projesi kendi projesi değil, başkalarının projeleridir. Lozan anlaşmasının sona ereceği tarihtir. Mısır, Kerkük petrollerinin paylaşım kavgası hedeftir. Bu manzara karşısında Cumhuriyet Halk Partililer geleceğimiz için kenetlenmek zorundadırlar” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde