23 Temmuz 2024

Çilek yetiştiriciliği her geçen gün artıyor

  • PDF

Ordu’da girişimci bir genç kurduğu çilek bahçesinden 50 ton çilek almayı hedefliyor. 
Kabadüz ilçesinde 10 dönüm arazi üzerine kurulan çilek bahçesinde yetişen çilekler görüntüsü ve aromasıyla dikkat çekiyor.
Yokuşdibi Mahallesi Ordu- Çambaşı karayolu kenarında bulunan 10 dönüm arazi üzerine çilek tarlası kuran Turgay Bıyık, yetişen çileklerin büyüklük ve lezzetinin diğer çileklere göre oldukça farklı olduğunu söyledi.
54 bin çilek fidesinin tarlaya dikildiğini belirten Bıyık, “Bir süredir memleketimde ne iş yapabilirim diye düşünüyordum. Araştırmalarım sonunda çilek tarlası kurmaya karar verdim. Kaymakamlık ve belediye desteği ile 10 dönüm arazi üzerine çilek tarlasını kurdum” dedi.
Tarlada yetişen çileklerin iri ve lezzetli olduğunu ifade eden Bıyık, “Yaklaşık olarak 2 aydır tarladan çilek satışı yapıyorum. Günlük hava koşullarına bağlı ortalama 100 kg çileği topluyorum. Tarlam önümüzdeki yıl tam verime geçtiğinde yıllık üretimimiz 30-50 ton arasında olmasını hedefliyoruz. Çilek yetiştiriciliğinin önü açık. Kesinlikle satış ve pazarlama konusunda sorunumuz yok. İnşallah bu işten çok iyi paralar kazanacağımı düşünüyorum” diye konuştu. 
Bıyık, tarlanın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde