23 Temmuz 2024

Kurtulmuş: “Yeni Türkiye İçin Çalışmalıyız”

  • PDF

Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, Ankara'da Ordulu bürokratlar ile bir araya geldi. AK Parti Ordu Milletvekili Adayları Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı'nın da katıldığı toplantıda konuşan Numan Kurtulmuş, karanlık odakların 7 Haziran sonrasında bir çok noktadan harekete geçtiğini belirtti. 

 

 

"Spekülasyonlarla para kazanmaya çalışıyorlar"

Seçimlerinden sonra düğmeye basıldığını vurgulayan Numan Kurtulmuş "Dolar yükseliyor ve kimileri bu yükselişten nemalanıyor. Evet bu yükselişin bir kısmı dünyadaki gelişmelerden kaynaklanıyor ama dalgalanmaların önemli bir kısmı da spekülasyonlar yüzünden oluyor. Bazı çevreler "Türkiye'de bir takım karışıklıklar, kriz ortamı olursa para hareketlilikleri üzerinden çok rahat para kazanabiliriz." diyorlar. Türkiye zayıf olursa bu tür gelişmeler karşısında ayakta duramaz. Bu yüzden Türkiye'nin güçlü bir şekilde iktidar oluşturması çok önemli. Hem milletimiz hem de bölgemiz için büyük önemi var." diye konuştu.

 

 

"Ezanı Duyunca Hüngür Hüngür Ağladılar"

Türkiye'nin zayıf olduğu dönemde karanlıkta bırakıldığını söyleyen Kurtulmuş, babasının hatıralarını paylaştı. Kurtulmuş: "Bu memlekette 18 sene "tanrı uludur, tanrı uludur" diye bir sesi millete "ezan" diye dayattılar. Babam bize şu anısını defalarca kez anlattı: "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de işbaşına geldi. Hemen sonraki hafta pazar günü öğle namazı öncesinde ezan tekrar "Allahu ekber,  Allahu ekber" diye okunmaya başlandı. Fatih'ten Beyazıt'a doğru gidiyordum. O sırada tüm camilerden "Allahu ekber" sesleri yükselmeye başladı. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, gençler ihtiramla yolda durdular. Herkes hüngür hüngür ağlayarak ezanı baştan sona dinledi." dedi.

 

 

"Hikaye Değil Eski Türkiye'nin Gerçekleri"

"Babam hikaye anlatmıyordu 1950'nin Türkiye'sinde yaşadığı gerçeklerden bahsediyordu" diyen Numan Kurtulmuş "Bunlar Patagonya'da değil burada oldu. Öte yandan Milli Nizam Partisi'nin yöneticileri konuşmalarına başlamadan önce "Bismillahirrahmanirrahim" dedi diye ya da "selamün aleyküm" dediler diye parti kapatma davaları ile muhatap oldular. Daha yakın tarihe geldiğimizde ise başörtülü diye bir hanımefendi Meclis'ten neredeyse yaka paça dışarı atıldı. 28 Şubat'ta yaşanan rezaletleri anlatmıyoruz bile. Ama şimdi isteyen istediği yere istediği gibi giriyor, işlerini yapabiliyor. Uzun yıllar boyunca  devlet ayrı telden, millet ayrı telden çaldı. Ama şimdi çok büyük mesafeler katettik. Bu kazanımları asla kaybetmememiz lazım." dedi.

 

 

"Faniler üzerinden baki davaları konuşmayız"

Türkiye'de istikrarın sürmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirten Kurtulmuş "Hepimiz Ordu'nun evladıyız. Seçimlere az bir süre kaldı. Bu kalan süre içinde daha önce olduğu gibi aday arkadaşlarımızın yanında olmalıyız. Sizlerden ricamız Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı ve Mehmet Kara kardeşlerimizin yürüttüğü çalışmalara omuz vermeniz. Bu çalışmalar şahıslar için yapılan çalışmalar değildir. Şahıslar fanidir, biz fani insanlar üzerinden baki davaları konuşmayız. 30-40 sene sonra belki o meclisteki hiç kimse hayatta olmayacak. O yüzden bu büyük yürüyüşte, "Yeni Türkiye" mücadelesinde hepimiz elimizden geldiğince destek olmalıyız." diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde