23 Temmuz 2024

Avrupa’daki Gururumuz

  • PDF

Avusturya’nın Oberwart kentinde 41 Ülkeden 396 sporcunun katılımıyla 18-20 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Gençler Avrupa Judo Şampiyonasında üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Tuğba YAYLA, Avrupa üçüncülüğü ünvanını elde ederek üniversitemizin gururu oldu.

Avusturya’da yaklaşık üç gün süren müsabakaların üçüncülük maçında bayanlar 44 kilo da mücadele eden öğrencimiz Tuğba YAYLA, Macar rakibi Szandra Tamasi’yi iki yuko ile yenerek bronz madalya kazandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun birçok alanda çeşitli sportif faaliyetlere katıldığını ve çoğu zaman başarılı sonuçlar aldıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Bu müsabakalarda önemli olan sadece kupa almak değil, Üniversite’nin tanıtılmasıdır. Dünyada ülkeleri ve üniversiteleri tanıtan en önemli etkinliklerden biriside spordur. Bu nedenle Üniversitemizde sporla ilgili güçlü bir altyapı kurmaya, imkanlarımızı daha da artırmaya çalışıyoruz. Başarılı öğrencimizi üniversitemize bu gururu yaşatmasından dolayı yürekten kutluyor, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyor ve sporcu öğrencilerimizden daha büyük başarılar bekliyoruz.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde