23 Temmuz 2024

İÇME SUYU DEĞERLERİNDE CİDDİ İYİLEŞTİRMELER VAR

  • PDF

OSKİ Genel Müdürlüğü teknik ekibi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri bir araya gelerek ortak basın açıklamasında bulundu.

Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya, OSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Resul Güler, Ordu Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşin Ertuğrul, OSKİ Laboratuvar Denetim ve Ruhsatlandırma Şube Müdürü Gökhan Acısu ve Dr. Kimyager Çağla Şahin katıldı.

Yaz mevsimi ve fındık toplama sezonun gelmesi, il dışı ve yurt dışından gelen nüfus ile birlikte, Ordu’da nüfusun en yoğun olduğu dönemler yaşanmakta. Artan nüfus ile birlikte yaşanan bazı hastalıklar kamuoyunda bir çok spekülasyonu da beraberinde getirmekte. Ordu Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşin Ertuğrul konu ile ilgili bir açıklamada bulunarak, “Ordu’da içme suyu değerlerinde ciddi iyileştirmelerin meydana geldiğini “  ve artan ishal, kusma gibi hastalıkların mevsimsel olduğunu ifade etti. Dr. Ertuğrul, konu üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade ederek, “ishal vakalarından gelen hastalardan numuneler alındığını, Ankara’ya merkez laboratuvar gönderdiklerini, sonuç olarak bir kısım değerlerde hiç üreme olmadığını ve bu tip durumların genelde yenilen yaş taze fındıklar ve dalında temizlenmeden tüketilen meyvelerin neden olduğunu, genelde hastalıkların, gıda ve besinler ile  arıtılmamış ve uzmanlar tarafından kontrol edilmemiş kaynak sularından meydana geldiğini” belirtti.  Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşin Ertuğrul açıklamalarına şöyle devam etti: “ OSKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden beri iletişim halinde bulunarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. OSKİ, suyu sağlayan biz ise denetleyen kurum olarak içme sularından belirli periyotlarla numuneler alarak laboratuvarlarımızda inceliyoruz. Artan ishal vakaları ile ilgili de OSKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleriyle sürekli görüşmeler yaparak haftalık toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. OSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerine içme sularında yapmış oldukları ciddi iyileştirmeler için teşekkür ediyorum” dedi.

Ordu’da 26 Noktada Gerçekleştirilen Dezenfeksiyon Çalışmalarını Oski 500’ E Çıkardı

OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Resul Güler bir açıklamada bulunarak şu ifadelere yer verdi: “ Halk Sağlığı Müdürlüğü ile toplantılarımızı belirli periyotlarla gerçekleştiriyoruz. Amacımız Ordu’da suyun kalitesini artırmak ve suyla bulaşan hastalıklara nasıl önlem alabiliriz konusunda sık sık toplantılar yaparak çalışmalarımızı sürdürmek. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, OSKİ Ordu İli genelinde dezenfeksiyon ve içilebilir içme suyu çalışma noktalarını 200-300 kat artırarak, 2014 yılı OSKİ kurulmadan önce 26 noktada gerçekleşen dezenfeksiyon faaliyetlerini bugün Ordu’da 500 noktaya çıkararak temiz ve içilebilir içme suyu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. OSKİ bu konuda özel ve teknik bir ekip kurarak  günde 600 numuneyi 21 ile 41 parametre arasında inceleyerek analizlerini gerçekleştirmekte.

Ordu’da İçme Suları Eskiye Göre Daha Hassas Ve Teknoklojik Cihazlarla Ölçülmekte

Dünya’da kabul görmüş son sistem ve teknolojik aletleri OSKİ bünyesine kazandırarak Ordulu hemşerilerimize daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu hizmeti veriyoruz. Laboratuvarımızı teknik aletler ile donatarak sularımızı eskiye göre daha modern ve donanımlı cihazlarla kontrol ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda Dr. Ayşin Ertuğrul hocamızın belirttiği gibi Ordu’da su değerlerinde ciddi iyileştirmeler meydana gelmekte ve vatandaşlarımız temiz, sağlıklı içme suyu ihtiyaçlarını gidermekte. OSKİ olarak Ordu’da sağlıklı, temiz ve içilebilir su hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde