23 Temmuz 2024

BAYRAM TEDBİRLER ALINDI

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle gerekli olan tüm tedbirleri aldı. Zabıta Müdürlüğü, bayram öncesi ve devamında gerekli denetimleri yapacağı ve cenaze hizmetleri konusunda da neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edilerek, Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin bayram öncesi ve bayram tatili boyunca vatandaşların sağlığını ve huzurunu ilgilendiren konularda kontrollerini aralıksız sürdüreceği, kendilerine gelecek istek ve şikâyetleri de anında değerlendirecekleri belirtildi.

Mezarlıklar için mavi ladin dağıtımı yapılacağının belirtildiği açıklamada; “Bu kez mezarlıklarımızda mavi ladin fidanı dağıtımı yapılacak. Cenaze ve defin işlemlerinde dinimizin emir ve yasaklarını hurafelere dikkat ederek, akıl ve mantık çerçevesinde bölgesel gelenekler ve kanunların bizlere tanıdığı haklar doğrultusunda yerine getirmekteyiz” denildi.

Bayram boyunca Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün 19 ilçede cenaze hizmetlerinin devam edeceğinin de belirtildiği açıklamada; “Ordu Büyükşehir Belediyesi, bayram boyunca cenaze ve itfaiye hizmetlerinde de gerekli önlemleri almıştır. Cenaze hizmetleri konusunda vatandaşlarımız ALO 188 hattını arayarak, ilgili ilçede görevli olan personellerimize ulaşarak ve Büyükşehir Belediyesi’nin (0452) 234 86 98 no’lu telefonunu arayarak bilgi alabilirler. Vatandaşlarımız; hastane, özel sağlık kuruluşları, adli tıp veya aile hekimlerinden almış oldukları ölüm belgesi (defin ruhsatı)’ni beraberinde getirdikleri takdirde birimlerimizde görevli personellerimiz kendilerine yardımcı olacaktır” şeklinde bilgi verildi.

Yapılan açıklamada; il sınırları içerisinde verilen cenaze hizmetlerinde, cenaze yıkama, kefen, mezar tahtası ve cenaze nakillerinden ücret alınmadığı da belirtildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde