23 Temmuz 2024

Karadenizin En Büyük Atık Su Arıtma Tesisi Yerinde İncelendi

  • PDF

İlki Ordu’da OSKİ Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde geçen Karadeniz Bölgesi Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı’nın ikincisi, Samsun’da gerçekleştirildi.  Karadeniz bölgesi büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idaresi genel müdürleri ve üst yöneticileri, SASKİ Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde “2. Karadeniz Bölgesi Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısında” bir araya geldi. Geniş katılım sağlanan toplantıda; ortak tecrübelerin paylaşımı, sorunlar, çözüm yolları, birimler arası fikir alışverişi ve kurumsal eşgüdüm konusunda paylaşımlarda bulunuldu.

Yoğun Katılım Sağlandı

Samsun Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinde gerçekleşen toplantıya SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ve Genel Müdür Yardımcıları katılım sağladı.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Samsun’da gerçekleştirilen alt yapı ve içme suyu projeleri hakkında bilgi verildi. Samsun Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri ziyaret edilerek yerinde incelemeler yapıldı. Tesis hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu: “Tesisin 8 ay önce işletmeye alındığını, yaklaşık olarak 40 milyon Euro para harcanarak, 600 bin nüfusun atık su ve evsel atıklarının bu tesiste arıtılarak denizin yaklaşık 2,5 kilometre dibine deşarj edildiğini belirtti.

İnceleme Gezisi Tiski İçin Faydalı Geçti

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını inceleme gezisinin kendileri açısından çok yararlı geçtiğini, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri’ne hayran kaldıklarını söyledi.

Ortak Proje Ve Fikirlerin Görüşülmesinin, Bölgemize Olumlu Yönde Katkı Sağlayacak

İlki Ordu’da OSKİ Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde geçen ve ikincisi Samsun’da gerçekleşen Karadeniz Bölgesi Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, “Aynı coğrafi  bölge içinde ortak sorunları yaşayan komşu su ve kanalizasyon idareleriyle birlikte, ortak proje ve fikirlerin görüşülmesinin, bölgemize olumlu yönde katkı sağlayacağını, Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinin Samsun ve bölgemiz için önemli bir kazanım olduğunu”  belirtti.

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde