23 Temmuz 2024

Asılsız çağrılar için önlem

  • PDF

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda  “112 Acil Çağrı Hattının Gereksiz  Aranmasının Önlenmesi ve  Trafikte Ambulans Geçiş Önceliğine Özen Gösterilmesi” konularında, gelecek nesillerin sağlıklı yaşam konusunda daha bilinçli ve etkin olmaları, öğrencilerin Acil Sağlık Hizmeti konusunda temel bilgilerle donatılmasını amaçlayan “Minik 112” projesi ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Murat Küçükoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet Güngör, Basın İlan Kurumu Başkanı Çetin Oranlı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Recep Aydın, 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen katıldı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren  Vali Yardımcısı Niyazi Erten, “Minik 112” projesinin uygulanması noktasında  işbirliği yapılması gereken kurum ve kuruluşlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, yerel medya, servis şoförleri, taksi, esnaf odaları ile işbirliği gönüllük ve sosyal medya çalışmaları şeklinde paylaşımlarımız olacak. Paydaş kurumların yöneticileri ile kampanya başlamadan  bugün bu bilgilendirme toplantısını yapıyoruz. Planın uygulanmasında paydaş kurumların görev ve sorumlulukları belirlenerek destekleri istenecek” dedi.

Niyazi Erten, proje kapsamında Medya ile işbirliği yapılacağını da  söyleyerek, “112 Acil Çağrı Merkezinin  gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi, trafikte seyreden Ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik  toplumsal farkındalık oluşturmak amacındayız” diye konuştu ve  yapılacak  aktiviteler konusunda basın duyuruları hazırlanacağını, Bakanlıkça hazırlanan spot filmlerinin yerel kanallarda yayınlanmasının sağlanacağını ve gerektiğinde kampanya il sorumlusu ya da görevlendirdiği uzman yetkilinin yerel TV kanallarında program konukluğu sağlanarak halkı bilgilendirme çalışmalarının yürütüleceğini ifade etti.

Daha sonra  İl Sağlık Müdürlüğü Acil  Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Ordu ili Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili bir sunum yapıldı.

Ordu’da 32 adet Acil  Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunduğu, 5 adet kar paletli, 1 adet yoğun bakım ve 9 adet nakil ambulansı olmak üzere toplam 54 ambulansla hizmet sunulduğu, 2015 yılının ilk 8 ayında  ise  47.710 vakaya müdahale edildiği ve ve bu sağlık hizmetlerinin 13 Hekim, 68 Ambulans ve Acil  Bakım Teknikeri, 145 Acil Tıp Teknisyeni ile yürütüldüğü belirtildi.

Sunumda ayrıca, 112 Komuta Kontrol  Merkezine günde 2.200 çağrı  yapıldığı, bu çağrıların 1.800’ünün ise asılsız çağrılardan oluştuğu kaydedildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde