23 Temmuz 2024

Yol Çalışmaları Vatandaşları Sevindirdi

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçenin tamamında başlattığı çalışmalarla yol sorununun çözülmesinde önemli mesafe kat etti.

Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimler alanında tek seferde yapılan en büyük sıcak asfalt yapım işini ihale ederek 752 km’lik Sıcak Asfalt Yol Projesi’ni başlatan Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesindeki tüm ekip ve ekipmanları da sahaya sürerek çalışma temposunu artırdı.

Yol Çalışmaları 837 Personel Ve 397 Araçla Devam Ediyor

Başkan Enver Yılmaz, 17 aylık süre içerisinde ihaleci firmayla Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 837 personelle birlikte binlerce kilometrelik yolda çalışma yürüttüğünü açıkladı. Ordu’nun tamamında 837 personelin 397 araçla gece gündüz çalışmalarına devam ettiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz; “17 aylık süre, bizler için özellikle yol konusunda büyük hazırlık evrelerinin yapıldığı bir süreç oldu. 752 km’lik yol ihalesi ve kendi ekiplerimizle birlikte 540 km yol açma ve genişletme, 2.250 km stablize, 450 km sathi asfalt kaplama, 9.250 m’lik yolda taş duvar, 424 m kutu menfez, 300 m betonarme duvar ve 19.000 m koruge boru döşeme çalışması yapıldı” dedi.

Yapılan Asfalt Dünya Standartlarında

Yol ihalesi sürecinde ekiplerin; standart genişliğe ulaşan, V kanalları, sanat yapıları ve diğer tüm alt yapısı tamamlanan 90 km’lik yolu sıcak asfaltla kapladığını belirten Başkan Yılmaz; “Hedefimiz 2017 yılı itibariyle asfalt çalışmalarını tamamlamak. Bu yaz döneminde birçok ilçemize fındık hasadı için gelen gurbetçilerimiz yollardaki çalışmaları gördüklerinde büyük bir mutluluk yaşadılar. Memnuniyetlerini bizlerle paylaşan vatandaşlarımızın yollarda uygulanan asfaltın kalitesini gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediklerinin farkındayız. Ancak ben tekrar ifade ediyorum ki, Ordu Büyükşehir Belediyesi 15-20 yıl halka hizmet verecek, dünya standartlarında asfalt çalışması yürütüyor” şeklinde konuştu. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde