23 Temmuz 2024

ODÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisinin Yeşil Alan Çehresi Değişiyor.

  • PDF

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Organize Sanayi Bölgesindeki ODÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama arazisinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a incelemeler esnasında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan ÖZTÜRK eşlik etti.

Tarımsal üretim yapmak, elde edilen ürünleri değerlendirmek, Ziraat Fakültesi bölümlerinin araştırma projelerine lisans ve lisansüstü eğitim için yer temin etmek, materyal ve hizmet sağlamak, artı değer kazandırarak fakülte hizmetlerini desteklemek amacıyla kurulan Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama arazisinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, yeşil alan çehresinin değiştiğini dile getirdi:

"Araştırma ve Uygulama Arazisinde mevcut alanın taban suyu seviyesinin yüksek olması dolayısıyla arazinin büyük kısmına, Ordu Çevre Yol inşaatı ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Haziran 2014’ten itibaren yaklaşık olarak 2700 kamyon toprak döküldü. Bunun yanı sıra yaklaşık 20.000 m2'lik alana dolgu işlemi yapılarak arazi tarıma elverişli hale getirildi. Arazi üzerinde çalışmaların daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için uygulama alanının çevresinin 920 m2‘lik kısmı örgülü tel ile çevrildi. Ayrıca alanın sulama suyu sıkıntıları detaylı olarak projelendirilerek, arazinin tamamına sulama hattı çekilmiş ve tamamen sulu tarım yapılacak hale getirilmiştir."

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Yüksek Lisans ile Doktora Tez çalışmalarına ilave olarak araştırma çalışmalarında faydalanılmak üzere 160 m2 büyüklüğünde 5 adet plastik sera bulunan alanda yumuşak çekirdekli, sert çekirdekli, sert kabuklu ve üzümsü meyvelerin oluştuğu koleksiyon bahçelerinin de yer alacağını belirtti.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde