23 Temmuz 2024

SU SORUNLARI TEK TEK GİDERİLİYOR…

  • PDF

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü, Kabadüz ilçesinde su alma yapısı modernizasyon çalışmalarına başladı.

Sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir içme suyu kaynaklarını Ordu’ya kazandıran OSKİ Genel Müdürlüğü, yatırımlarına Kabadüz ilçesi su alma yapısı modernizasyon çalışmalarıyla devam ediyor. Kullanım ömrünü yitirdiği için standartlara uygun ve kaliteli içme suyu hizmeti veremeyen Kabadüz ilçesindeki mevcut su alma yapısında çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile birlikte sorunu kısa bir süre içerisinde çözmeyi hedefliyor. Su toplama havuzunun eski ve yıpranmış olması nedeniyle su kaçaklarının mevcut içme suyu seviyesinde sorun çıkardığını belirten yetkililer, bu depolarda içme suyunun tutulamadığını ve su depolarının Kabadüz ilçesinin ihtiyacına cevap veremediğine vurgu yaptılar.

İLAVE OLARAK İKİ ADET BENT YAPILACAK

OSKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleri, yeni bir proje ve modernizasyon çalışması yaparak günümüz şartlarına uygun, yeterli düzeyde su tutabilme kapasitesine sahip ve gelecek yıllarda oluşabilecek yoğun içme suyu ihtiyacına cevap verebilecek su alma yapısı için yatırım çalışmalarına başladılar. Proje kapsamında mevcut su alma yapısında iyileştirmeler yapılarak tesise ek olarak 2 adet bent yapılacak ve su alma yapısının su toplama havzası genişletilecek. Böylece Kabadüz ilçe merkezinin içme suyu ihtiyaçları yapılan yatırımlar ile giderilmiş olacak.

KABADÜZ’E DAHA SAĞLIKLI VE KESİNTİSİZ İÇME SUYU SAĞLANACAK

Kabadüz ilçe merkezini besleyen su alma yapısının kullanılamaz halde ve harabe olduğunu söyleyen OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; “Fiziksel açıdan eskiyen bir yapıya sahip olduğu için sızmalar yoğun olarak meydana gelmekte ve ilçe merkezi için yeterli içme suyu sağlayamamaktaydı. Teknik ekiplerimiz, saha ve fizibilite çalışması gerçekleştirerek aksayan yerlerde tamirat ve iyileştirmeler yapıyorlar. Yeni inşa ettiğimiz bentler ile de su toplama havuzunun kapasitesini genişleterek, Kabadüz ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı ve kesintisiz olarak sağlamış olacağız.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde