23 Temmuz 2024

“Yapılan Asfalt Dünya Standartlarında”

  • PDF

Yol yatırımlarını aralıksız sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçenin tamamında grup ve bağlantı yollarında ekiplerini seferber etti. Hava koşullarının uygun gitmesi ile birlikte 752 km’lik sıcak asfalt çalışmalarına hız verilirken, Büyükşehir kendi ekipleri ile de önemli bir yatırım sürdürüyor.

300 milyon liranın üzerindeki bütçesi ile Ordu’nun en büyük projesi olarak tarihe geçecek olan 752 Km’lik Sıcak Asfalt Yol Projesi, 19 ilçenin tamamında grup ve ara yolları yeni bir görünüme sokacak. Yüksek kalite ve standartlarda uygulanan sıcak asfalt yol çalışmalarında kullanılan her malzeme, oluşturulan laboratuvarlarda deney ve analizlerden geçiriliyor. Tüm sanat yapılarının tamamlanmasının ardından zemine uygulanan sıcak asfaltın 15-20 sene, her türlü hava koşullarına dayanıklı olacağını belirten Başkan Enver Yılmaz; “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bugün uyguladığı teknoloji ve sistem birçok belediye tarafından örnek alınmaya başlandı. Yapılan asfalt dünya standartlarındadır.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Kendi Ekiplerini De Seferber Etti

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu dev yatırımın yanı sıra özellikle kent merkezlerinde yer alan ve aciliyeti olan yollarda da kendi ekipleri ile çalışma yapıyor. İlçe merkezleri ağırlıklı olmak üzere sürdürülen yatırımlar kapsamında birçok nokta sıcak asfaltla kaplanırken, bazı cadde ve sokaklar da sathi kaplama ile sağlıklı hale getiriliyor. Bu doğrultuda 752 km kapsamında toplam uzunluğu 16 km olan Fatsa Kılıçlı-Tepecik- Aslan Cami grup yolunun 5,6 km’lik kısmının sıcak asfaltı döküldü. Altınordu ilçesi Bahçelievler Mahallesi Erol Ataşan Bulvarı’nda asfalt öncesi hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise Karşıyaka Mahallesi Ulus Caddesi’nde de 700 m sıcak asfalt uygulaması yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin son günlerde sathi kaplama asfaltla ilgili yürüttükleri yatırımlar ise şöyle: İkizce Özpınar- Kaynartaş yolunda 5 km sathi kaplama çalışması, Kumru Eski Çokdeğirmen- Ortaca bağlantı yolunda sathi kaplama çalışması, Kumru Yukarı Damlalı- Kuzbahçe bağlantı yolunda 2,5 km uzunluğa sahip sathi kaplama çalışması ve Korgan Yeşil Alanda 4 km uzunluğa sahip sathi kaplama çalışması. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde