23 Temmuz 2024

“ORDU ÇÖPÜNÜN KALBİ FATSA’DA ATIYOR”

  • PDF

 “Fatsalılar olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın

 bu konuya açıklık getirmesini istiyoruz.”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Günay Karaağaç, Ordu’daki 15 ilçenin çöpünün Fatsa Ayazlı Mahallesine döküldüğüne söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ’a açık çağrıda bulundu.

Deyim yerindeyse çöpün kalbi Fatsa’da atıyor diyen Karaağaç, “Ordu’nun çöp sorununu çözdük diyenler, 15 ilçenin çöpünü Fatsa’ya dökerek mi bu sorunu çözüldüler?” diye sordu.

“Çöpler her gün Fatsa’ya geliyor”

Hergün Ordu Büyükşehir Belediyesine ait katı atık tırları ilçemiz Ayazlı mahallesine gelerek 15 ilçenin çöpünü Fatsa’ya getiriyor diyen Günay KARAAĞAÇ; “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, billboardlarda, reklam panolarında Ordu’nun 50 yıllık çöp sorununu çözdüğünü beyan ediyor . Şu bir gerçek ki Ünye, Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerimizin hariç Fatsa, Korgan, Kumru, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş ve Aybastı ilçelerimizin günübirlik çöpleri çöp arabalarıyla Ayazlı mahallemizdeki katı atık depolama sistemlerine atılıyor. Onun haricinde Ordu ve Ordu’nun arkasındaki tüm ilçelerimizin çöpleri Ordu katı atık değerlendirme tesislerine geldikten sonra orada bir aşamadan geçiyor. Daha sonra da Ordu Büyükşehir Belediyesine ait katı atık tırlarıyla beraber 50 tonluk konteynırlarla her gün ilçemize gelip çöplerini Fatsa’ya döküyor” dedi.

 “Açıklama yapmasını istiyoruz”

Konunun hiçbir resmi muhatabı olmadığına dikkat çeken Günay Karaağaç; “Ayazlı’daki katı atık depolama yerinin sahibi ile Fatsa Belediyesi arasında adi bir sözleşme ile işleme başlanılmıştır. Buranın resmi olarak ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığından müsaadesi var, ne de Orman ve Su Bakanlığından resmi olarak bir belgesi var. Büyükşehirle nasıl bir mutabakat yapıldığı ile ilgili belge ve beyanat yok. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz’ın açıklama yapmasını istiyoruz” dedi.

“Büyükşehir bu güce sahip”

Enver Bey meclis toplantısında Ordu’ya modern iki tane katı atık toplama tesislerinin yapıldığını, ruhsatlanma aşamalarının bittiğini, en kısa sürede buraların faaliyete geçeceğini söylemişti diyen Karaağaç; “Bu tesislerin birisi Gürgentepe havzasında, birisinin de Çaybaşı, İkizce, Ünye havzasında olduğunu söylemişti. Buraların şu anda faaliyete geçmediğini, 15 tane ilçemizin bütün çöplerinin Fatsa Ayazlı mahallesine döküldüğünü gördük. Bizim isteğimiz şu, büyükşehir maddi ve manevi olarak burayı ıslah edecek güce sahip. Fatsa halkı olarak buranın en kısa sürede ıslah edilmesini bekliyoruz” dedi.

Alınabilecek bilimsel önlemler alınmalıdır”

Konuyla ilgili başvurulabilecek bilimsel yöntemler olduğuna da değinen Karaağaç; “Çöplerin döküleceği süre içerisinde, biriken çöplerin üzerine hafriyat dökülerek çöplerin sıkıştırılıp sızdırmazlığını ve koku olayını ortadan kaldırılmasıyla ilgili bilimsel çalışmalar var. Buna rağmen hafriyat bulamadıklarını söylüyorlar. Ben iddia ediyorum. Belediye Başkanımız Enver Yılmaz bu konunun üzerinde hassasiyet ile durursa, 70-80 km uzaktan çöp getirebiliyorsa, 30-40 km’den de hafriyat getirerek çöpleri sıkıştırma tekniğine gidebilir. Koku böylelikle en aza iner, sızıntı da engellenerek Elekçi Irmağımızın en az kirlenmesini sağlamış olunur. Belediye Başkanımızın şu ilkesi var. Temiz su, temiz çevre, yaşanabilir hayat sözleri var ve bu sözler hala benim kulağımda çınlıyor. Bizim de isteğimiz temiz çevreyi, temiz suyu, temiz doğayı bozmasınlar. Bu konuya bir an önce çözüm bulunmasını bekliyoruz. Açıklama yapılmasını istiyoruz. Fatsalılar olarak temiz çevreyi, temiz doğayı ve temiz suyu hak ettiğimizi düşünüyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde