23 Temmuz 2024

“NE CAN GÜVENLİĞİ NE İŞ GÜVENLİĞİ VAR”

  • PDF

 “Tedbir alınması için illa can ve mal kaybı mı yaşanması gerekiyor?”

Fatsa – Aybastı karayolu üzerinde Göller sapağı Çetirevliya mevkiinde yürütülen yol çalışmasında, hiçbir tedbir alınmaması yoldan geçen vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çalışma esnasında can ve mal kaybına neden olabilecek bir kaza olmamasının mucize olduğunu belirten Ethem Parlak, “Bir tedbir alınması için illa kaza mı olması gerekiyor” dedi.

“Can güvenliği ve iş güvenliği yok”

Yetkililer acilen konuyla ilgilenerek yolun güvenliğini sağlamalıdır diyen Etem Parlak; “Bu yol Göller Mahallesine dönmeden önceki rampa yol. Hiçbir yol sözleşmesinde böyle bir şartname yoktur. Aydınlanma, bant olmadan burada çalışma yürütülüyor. Burası yıllardan beri bu şekildedir. Bu yol üç yıldır yapılıyor fakat en son gittiğimde şahit olduğum tablo karşısında çok şaşırdım. Kepçe taşları kırıyor, aşağıya atıyor. Resimde de görülen taş Allaha emanet duruyor. Hiçbir iş güvenliği olamadan çalışma yürütülüyor. Arabalar yoldan geçerken arabaların üzerine taşın düşmemesi bir mucize. A ya da B firması işi alırken yolu yapmanın yanı sıra iş güvenliği, can güvenliği ve tedbir de alması gerekiyor mu? Bir önlem alınması için illa bir kazanın mı yaşanması gerekiyor. Burada can güvenliğinin olmaması büyük bir tedbirsizliktir. Bu yolda aydınlatma, bant ve emniyet tedbirleri olması gerekiyor. Bizim de bir inşaat tecrübemiz var ve her şeyin bir şartnamesi var. Çok büyük bir facia yaşanmaması için burada yapılan çalışmalarda acil tedbir alınması gerekiyor” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde