23 Temmuz 2024

FINDIKTA KALİTEYE DİKKAT!

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ, fındığın pazara indirilirken kurutulmuş ve seçilmiş bir şekilde indirilmesi gerektiğini söyledi.

Fındığın pazara indirildiği şu günlerde, tüccarların yaş, koruk ve seçilmemiş fındık problemiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ, üreticilere seslenerek “fındığı kurutarak ve seçerek pazara indirin” dedi.

Fındığın Ağustos ayı itibariyle pazara inmeye başladığını fakat çok ciddi bir kalite sorunuyla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Ali FEYZİ; “Sizlerin aracılığıyla üreticilerimize seslenmek istiyorum. Yaş ve seçilmemiş fındığın pazara indirmemesini istiyoruz. Yaş ve seçilmemiş fındık fiyatları da olumsuz yönde etkiliyor. Hiçbir tüccar, ithalatçı ve fabrikacı yaş ve koruk fındığa para vermiyor. Böylelikle fiyatlarda düşüş yaşanıyor. Üreticilerimizden rica ediyoruz ve her yıl söylüyoruz. Fındığınızı kurutarak ve seçerek pazara indirin. Kaliteye önem gösterin” diye konuştu.

Yaş ve seçilmemiş fındığı tüccarlarında almaması gerektiğini kaydeden Ali FEYZİ; “Ürününü sevenin, milli ekonomiye zarar vermek istemeyenin, fındık katili olmak istemeyenin Allah rızası için ürününü kurutarak pazara indirmesini ve fabrikaların da yaş fındık almamalarını istiyoruz” dedi.

Fındık fiyatı uzun dönemde 15 TL’yi bulur şeklinde fiyat açıklamalarında bulunanlar bu açıklamalarının altında kalır diyen Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ; “Herkes üslubuna ve piyasayı beklenti altına sokan açıklamalarına dikkat emelidir. Fındık pazara inmeye başladıktan sonra piyasayı beklenti altına sokacak fiyat açıklamalarında bulunanlar bu işin altında geçmişte kalmışlardır ve bundan sonrada kalabilirler. Herkes şahsi tahminini yapabilir. Fakat piyasayı beklentiye sokacaklar açıklamalar üreticiyi sıkıntıya sokabilir. Üreticimiz fındığını ne zaman satacağının bilincindedir. Fındık sadece fiyattan ibaret değildir. Fındık nasıl kaliteli olur ve nasıl verimliliği arttırılır bunlarda önem arz eden konulardır. Fındığın fiyatı kadar kalitesi de önemlidir” diyerek açıklamalarına son verdi. YENİ HABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde