23 Temmuz 2024

BÜYÜKŞEHİR YARDIM ELİ UZATTI BAŞKAN YILMAZ; “YANINIZDAYIZ”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için destek veriyor.

3 KAMYON 2 İŞ MAKİNASI GÖNDERİLDİ

8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrasında enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yerinden afet bölgesine destek yağarken, Ordu Büyükşehir Belediyesi ’de gönderdiği 3 kamyon ve 2 iş makinası ile Hopalılara; “Yanınızdayız” mesajı verdi.

900 KİŞİ VE 300 İŞ MAKİNASI GÖREV YAPIYOR

Heyelanın ardından çamur ve balçıkla kaplanan ilçede suların çekilmesi ile birlikte 900 kişi ve 300 iş makinasından oluşan ekip, enkaz kaldırma ve temizlik çalışması yürütüyor. Kayan toprak kütleleri, çamur ve balçıkla kaplanan birçok bölgede yoğun bir çalışma sergileyen ekiplere bir destek te Ordu Büyükşehir Belediyesinde geldi.

BAŞKAN YILMAZ; “KENETLENEREK ACILARI EN AZA İNDİRECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesinde hizmet veren 2 iş makinası ve 3 kamyonu afet bölgesine gönderirken Başkan Enver Yılmaz bölge halkına “Yanınızdayız” mesajı verdi. Başkan Yılmaz yaşanan afetin izlerini silmek için devlet ve millet olarak büyük çaba gösterildiğini söyleyerek; “Vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Afet’te hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, bölge halkına da geçmiş olsun dileklerimizi yineliyoruz. Yoğun yağışla birlikte oluşan heyelanlar 8 kişinin hayatına mal oldu. Milletimiz geçmişte de olduğu gibi bu tür afetlerde birbirine yardım eli uzatarak ve kenetlenerek acıları en aza indirmeyi başarmıştır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde gönderdiğimiz ekiple birlikte bölgede ki kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Yaşanan afetle ilgili yetkililerce yapılan açıklamada; “Metrekareye 255 kilogram yağış düştüğü ve hesaplamalara göre 500 yılda bir bu debinin olabileceği tahmin ediliyor” denildi. Haber merkezi

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde