23 Temmuz 2024

ÖLÜM KAVŞAĞI KARAYOLLARINDAN VETO YEDİ

  • PDF

 “Dolunay kavşağının yerinin değiştirilmesi kabul edilmedi”

Fatsa’nın Dolunay Mahallesinde ölüm kavşağı olarak adlandırılan ve sık sık meydana gelen kazalar neticesinde can ve mal kaybının yaşandığı kavşak ile ilgili çözümsüzlük devam ediyor.

1,5 yıl önce bir lise öğrencisinin o kavşakta yaşanan trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesin ardından vatandaşlar eylem yapmış ve kavşakla ilgili düzenleme yapılmasını talep etmişti.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü üst düzey yetkilileri, dönemin Kaymakamı Bekir Atmaca ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın da katıldığı bir inceleme gerçekleştirilmişti.

Yapılan inceleme sonrası Kaymakam Bekir Atmaca kavşakla ilgili yapılacak çalışma hakkında basın mensuplarına bilgi vererek; kavşağın biraz daha ileri alınacağını ve yeni yerine sinyalizasyon sistemi kurulacağını söylemişti.

“KARAYOLLARINDAN VETO

Bu konu üzerine sorularımızı cevaplandıran Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı; kavşağın ileriye çekilmesi kararının Karayolları tarafından olumsuz karşılandığını açıkladı.

Dolunay kavşağının, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olduğunu söyleyen Yapıcı; “Ordu Büyükşehir olduktan sonra yetki tamamen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Karayolları Genel Müdürlüğüne geçti. Dolayısıyla kavşağın taşınıp taşınmayacağı ile ilgili kararı verecek olanda o merciilerdir. Bizim aldığımız habere göre Karayolları Genel Müdürlüğü oradaki kavşağın yerinin değiştirilmesini kabul etmedi. Resmi yazı ile bir beyanat gelmedi fakat sözlü açıklamalarda bize iletilen, “Orada çok kavşak var. Ana yollarda bu kadar sıklıkla kavşak bulunamaz” ifadesi oldu.

Açıklamalarını sürdüren Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı; “Benim şahsi kanaatim o bölgede ışıkların makul seviyeye indirilmesi gerekiyor. Eğer buraya birkaç ışık daha konulursa trafiğimiz felç olur. Tabi ki Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Dolunay kavşağı ile ilgili gerekli çalışmalarını sürdüreceklerdir ve konuyu bir neticeye bağlayacaktır” diyerek açıklamalarına son verdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde