23 Temmuz 2024

“AMACIMIZ; ORDU’DA İÇME SUYU SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZMEK”

  • PDF

OSKİ (Ordu Su ve Kanalizasyon) Genel Müdürlüğü, Ordu’da içme suyu ve kanalizasyon alt yapı sorunlarını kökten çözecek proje ve yatırım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Büyükşehir statüsüne geçilmesinin ardından, kuruluşundan bugüne yatırım çalışmalarını Ordu’nun 19 ilçesinde hızla sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılında gerçekleştireceği ve Ordu’ya kazandıracağı yatırımlar için plan ve program çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Nurettin Karagöz, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı ve Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Resul Güler, Altınordu Şube Müdürü İrfan Gün, Fatsa Şube Müdürü Sezai Ataklı, Ünye Şube Müdürü Ersin Avanoğlu, Depolar ve Terfiler Şube Müdürü İlker Yasin Okuyucu, Proje Şube Müdürü Erol Kahraman ve ilgili daire başkanlıklarında görevli mühendislerin oluşturduğu OSKİ teknik ekibi, 2016 yılında yapılması planlanan yatırımlar hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda; Altınordu, Fatsa ve Ünye Şube Müdürleri bağlı oldukları ilçeler ve şefliklerin yatırım ihtiyaçlarını, Su ve Kanal İşletmesi Dairesi Başkanlığı ile de şehir şebeke ve kanalizasyon hatlarının son durumu hakkında planlamalar yaparak proje ve yatırımları masaya yatırdılar.

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ordu’da su sorununu kökten çözümlerle ortadan kaldırmak için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek şu bilgilere yer verdi:

“2014 yılında göreve başladığımız günler içerisinde daha ayağımızın tozuyla, yapılanma ve kurumsallaşma çalışmaları içerisinde 12 milyonluk bir su yatırımını Ordu’ya kazandırdık. 2015 yılında sahaya ve aboneye daha hakim bir kurum haline gelerek içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırımlarında, Ordu tarihinde görülmemiş 52 milyonluk dev bir yatırım bütçesini Ordulu hemşerilerimize hizmet olarak kazandırmanın heyecanını yaşadık. Bu iki yıl içerisinde, Ordu’da yatırım için girmediğimiz ve hizmet götürmediğimiz hiçbir ilçe merkezi kalmadı. Amacımız; ilçe merkezi ve nüfus yoğunluğunun çok olduğu yerleşim yerlerinde öncelikli olarak içme suyu sorunlarını ortadan kaldırarak ve kaynağından çıkan suyu günümüz şartlarına uygun, son teknoloji arıtma tesislerinden arıtarak abonelerimizin ev ve iş yerlerine ulaştırmak.  1,5 yılda uyguladığımız başarılı projeler ve yerinde tespit edilerek halkın hizmetine sunulan yatırım çalışmalarımızın devamını 2016 yılı içerisinde de sürdürmek istiyoruz. Bu nedenle daha şimdiden idari yönetici kadrolarımız ve mühendislerimiz ile birlikte fizibilite ve etüt çalışmalarımızı sürdürerek bize 30-40 yıldan beridir çözülemeyen, emanet edilen içme suyu ve alt yapı kanalizasyon sorunlarını kökten çözmek için tüm gayretimizle yoğun bir mesai ve çalışma temposu içerisinde çalışarak işlerimize devam ediyoruz.” Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde