23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, “Yoldan Çık” Programı Çekim Ekibiyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

  • PDF

            Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da çekimlerini sürdüren “Yoldan Çık” programı çekim ekibiyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

 

            Her hafta cumartesi günü saat 22.15’ten itibaren TRT Haber kanalında yayınlanan ve tarihi ve turistik yerleri, kültürel farklılıkları ve yöresel zenginlikleri akıcı bir anlatımla sunan “Yoldan Çık” programının çekim ekibini sabah kahvaltısında ağırlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, insanların tatil, dinlenme ve güzellik namına arzuladıkları ne varsa hepsinin Ordu’da mevcut olduğunu söyledi.

 

            Karadeniz denilince insanların aklına ilk planda Trabzon ve Rize illerinin geldiğini, bununda o illerin tanıtımlarının iyi yapılmasından kaynaklandığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, en az Trabzon ve Rize illeri kadar doğal güzelliğe, kültür ve tabiat varlıklarına, tarihi mekanlara ve yöresel lezzetlere sahip olan Ordu’nun yeterince tanıtımının yapılamamasından dolayı tanınırlılığının ve bilinirliliğinin az olduğunu kaydetti.

 

            Ordu’nun, Karadeniz’in diğer illere nazaran daha bakir bir doğasının olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun etkin bir şekilde tanıtılması ve bilinirliliğinin artırılması için yoğun bir tanıtım faaliyeti yürütüldüğünü söyledi.

 

            Ordu’nun etkin tanıtımı için ulusal televizyon kanallarında izlenme oranları yüksek televizyon programlarının Ordu’da çekimlerinin yapılmasını sağladıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ulusal televizyon kanallarımızda yayınlanan gezi, kültür, sanat ve yemek programlarının yapımcılarıyla temas kurarak, onları Ordu’ya davet ediyoruz. Bu tür programların Ordu’da çekimler yapmasını ve bölümler halinde yayınlanmasını sağlıyoruz. Bunun da Ordu’nun tanıtımında etkili olduğunu görüyoruz. Bu yaz sezonunda Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli ölçüde artış olduğunu görüyoruz. Otellerimiz ve konaklama tesislerimiz, Eylül, Ekim ayı sonuna kadar tamamen dolu. Ordu’da bir turizm harekeliliği oluştu. Bunu daha da artırmak için tanıtım faaliyetlerimi sürdüreceğiz. Davetimiz üzerine Ordu’ya gelen ve başta TRT Haber ve TRT’nin diğer kanallarında yayınlanacak olan ‘Yoldan Çık’ program ekibimize 4 gündür Ordu’nun değişik yörelerinde yaptıkları güzel çekimler için teşekkür ediyorum” dedi.

 

            “Yoldan Çık” programı yapımcı ve yönetmeni Özgür Koç da, ilk defa Ordu’ya geldiğini ve Ordu’ya hayran kaldıklarını ifade ederek, “4 günden beri Ordu’nun değişik ilçelerindeki doğal güzellikleri, tarihi mekanları, kültürel varlıkları ve yöresel lezzetlerin görüntülerini çekiyoruz. Çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Çekimlerimizde farklı çekim teknikleri ve yöntemlerini kullanıyoruz. Ordu’yu her yönüyle tanıtacak güzel bir program çekimi gerçekleştiriyoruz. TRT Haber kanalında yeni yayına başlayan programımızın izlenme oranı çok yüksek. Ordu’yla ilgili bölümün de izlenme oranının çok yüksek olacağını ümit ediyoruz. Çünkü, çok güzel görüntüler, çok güzel enstantaneler ekranlara yansıyacak. Umarım, 5 Eylül 2015 cumartesi günü saat 22.15’ten itibaren TRT Haber kanalında yayınlanacak programı Ordulular ve Ordu’ya ilgi duyanlar beğeniyle izlerler” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde