23 Temmuz 2024

“Ezgi Sertel İle Lezzet Haritası” Programı 2. Kez Ordu’da

  • PDF

 

Anadolu’nun zengin mutfağını, eşsiz damak tadını, yöresel zenginliklerini ve dokusunu ekrana yansıtan “Ezgi Sertel İle Lezzetin Haritası” programı, 2. kez Ordu’da çekimler yaptı.

Yeni yayın döneminde, hafta içi her gün saat 10.00’dan itibaren Star TV ekranlarında yayınlanan “Ezgi Sertel İle Lezzetin Haritası” programı, 2014 yılı Aralık ayında da Ordu’nun çeşitli yörelerinde çekimler gerçekleştirmişti.

            “Ezgi Sertel ile Lezzetin Haritası” adlı program çekimleri bu defa Ünye ilçemizde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu, yaptığı yemek programıyla sosyal medya fenomeni haline gelen Ezgi Sertel’in yaptığı programda iki gün boyunca Ünye’nin gelenekleri, görenekleri ve lezzetleri tanıtıldı. İki boyunca Ünye’nin değişik yerlerinde çekimleri gerçekleştiren program ekibi Ünye’ye iki bölüm ayırdı.

Çekimlere Ünye’nin Güzelyalı mahallesinden başlayan ekip, Güzelyalı mahallesinde Gürcü Kavurması, Keşkek ve Zetiyani gibi yöresel tatların tanıtımını yaptı. Yemek tanıtımlarının ardından fındık bahçesinde çalışan işçilerle bir araya gelen sunucu Ezgi Sertel, işçilerle beraber fındık toplayıp sohbet etti. Güzelyalı mahallesinde çekimlerin tamamlanmasının ardından Ünye’nin ve bölgenin sosyal yaşam alanlarından Asarkaya Kent Ormanı’na giden sunucu Sertel, mangalın başına geçerek vatandaşlara ızgara ve mangal ikramında bulundu. Kent ormanına hayran kalan Sertel, bölgede yaşayan herkesi mesire alanına davet ederek semaverde çay ve mangal keyfine davet etti. Ünye Belediyesi Binicilik tesislerinde at binmeyi de ihmal etmeyen Sertel, günü Çakırtepe’de pide yiyerek sonlandırdı.

Programın ikinci gününü şehir merkezine ayıran Lezzetin Haritası ekibi, ikinci bölüme Otel Hasanbey’de bölgeye ait yöresel malzemelerle hazırlanan kahvaltı programıyla başladı. Daha sonra Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde tuzda balığın tadına bakan Sertel, oradan Orta Çarşı’ya geçip Ünye’nin dünkü çocuklarıyla bir araya gelip yöreye ait oyunlara eşlik etti.

Çekimlerin sonunda Ünye’ye olan hayranlığını gizleyemeyen Ezgi Sertel, “Ünye’yi detaylı olarak ilk defa gezme fırsatı buldum.  Karadeniz’in en güzel yerlerinden hatta en güzel yeri diyebilirim. Karadeniz’in incisi olmayı gerçekten hak eden bir yer”  yorumunda bulundu.

Ünye’de gerçekleştirilen çekimleri de değerlendiren Sertel, “Anadolu’nun birçok yerini gezerek lezzet haritalarını çıkarıyoruz. Son durağımız olan Ünye’de iki gün boyunca çok güzel ve keyifli çekimler yaptık. Ünye’nin meşhur yemek mekânlarını ve köylerini gezerek, yemeklerin nasıl yapıldığını ustalarına anlattırırken, hanımlarla da yöresel yemekler hazırladık. Çok keyif alarak muhteşem bir program çıkardığımıza inanıyorum. Katkılarından ve göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı başta Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar olmak üzere tüm Ünyelilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ezgi Sertel ile Lezzetin Haritası” adlı programın Ünye çekimleri, 4 Eylül 2015 Cuma günü saat 10.00’da Star TV ekranlarında yayınlanacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde