23 Temmuz 2024

Çelebi’den Vali Balkanlıoğlu’na ziyaret

  • PDF

 

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde kurulu ve faaliyette bulunan Uzunköprü Çeltik Üreticileri Tarımsal Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çelebi, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, Uzunköprü ilçesinde daha önceki yıllarda Kaymakam olarak görev yaptığını ve bölge çiftçisi için önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Uzunköprü Çeltik Üreticileri Tarımsal Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çelebi, “Sayın Valimiz, daha önceki yıllarda Uzunköprü ilçemizde Kaymakam olarak görev yapmıştı. Görev yaptığı süre içerisinde yöre çiftçilerinin gelirlerinin artırılması yönünden güzel çalışmaları ve projeleri olmuştu. Bu projeler sayesinde yöre çiftçisi gelişmiştir. Çiftçi temsilcileri olarak, sayın valimizin yapmış olduğu çalışmaları ve hizmetleri unutmadık. Bugün de sayın valimizi ziyaret ederek, ilçemize yaptığı, çiftçilerimize yaptığı güzel hizmetlere teşekkür ettik” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu da, “Edirne Türkiye’nin pirinç üretiminin yüzde 60’nı karşılamaktadır. İpsala ilçesi pirinç üretiminde başta gelmektedir. İpsala’da 150 bin dönüme yakın alanda pirinç ekiliyor. Uzunköprü ilçesinde ise 35 bin dönüm alanda pirinç üretimi yapılmakta. Su bulunabilse üretim, 40 bin dönüme kadar çıkabilir. Yani pirinç üretimi vardır. Evlerin dibine kadar gelmiştir. Türkiye pirinç konusunda ihtiyacını karşılayamadığı için bir bölümünü dışarıdan ithal etmekte ve döviz ödemektedir. Bu nedenle pirinç stratejik bir üründür. Pirinçte kalite ve verimin artırılması son derece önemlidir. Uzunköprü Çeltik Üreticileri Tarımsal Birliği de pirinç üretimi ve üretilen pirincin değerlendirilmesi konusunda önemli bir işlev görmektedir. Nazik ziyaretinden dolayı da Uzunköprü Çeltik Üreticileri Tarımsal Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çelebi’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde