23 Temmuz 2024

“KOALİSYON HÜKÜMETİ’NİN KURULMASINI İSTEMEYEN AK PARTİ’DİR”

  • PDF

 

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Hayati Yılmaz, AK Parti – MHP arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerinde alınan olumsuz kararın Milliyetçi Hareket Patisinden kaynaklı olmadığını ifade etti.

Koalisyon görüşmelerinde hükümet ortaklığı için Milliyetçi Hareket Partisinin ortaya sunduğu 4 ana maddenin, partinin veya belirli bir şahsın menfaatlerini değil, milletin ve devletin menfaatlerini gözettiğini belirten Başkan Hayati Yılmaz, “Koalisyon hükümetinin kurulmasını istemeyen tek Parti Adalet ve Kalkınma Partisi’dir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisinin hiçbir zaman erken seçim taraftarı olmadığına vurgu yapan Hayati Yılmaz, olası bir erken seçimden muhalefet partilerin o seçimden daha güçlü ayrılacağı kanaatinde olduğunu beyan etti.

“Erken Seçimi Her Zaman Son Çare Olarak Gördük”

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasına sebep olan taraf kesinlikle Milliyetçi Hareket Patisi değildir diyen Hayati Yılmaz; “ Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki Milliyetçi Hareket Partisi algının aksine hiçbir zaman erken seçim taraftarı olmamıştır. Erken seçimi her zaman son çare olarak ortaya koymuştur. Benim şahsi kanaatim neticesinde koalisyon sürecinin tıkanmasının sebebi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisinin bir kısım kurmayları ile yetkililerinin siyasi iktidarı başka bir siyasi parti ile paylaşmak istememeleridir. Bir başka siyasi partiyi hükümette ortak görmek istemedikleri için kendileri koalisyonu istememektedirler. Kamuoyunda algı oluşturarak olası bir erken seçime mağdur bir siyasi parti olarak gitmek istiyorlar. Kamuoyu bu gerçeği görüp gereğini yapacaktır diye değerlendiriyorum” dedi.

Yüce milletimizin takdirine bırakıyoruz “

Adalet ve Kalkınma Partisinin koalisyon kurmak istemediğine değinen Hayati Yılmaz; “Cumhurbaşkanımız meclis tarafından değil halk tarafından seçilmiştir. Bu fiili durumu hukuki bir vasfa dönüştürebilmek için köşkünde oturmayıp son derece aktif ve etkin bir Cumhurbaşkanı olacağını söyleyerek siyaset yapıyor. Halbuki Cumhurbaşkanlığı makamı devletin baş makamıdır. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalıdır. Ne yazık ki Cumhurbaşkanımız bir siyasi partinin lideriymiş gibi ortaya çıkıp propaganda yapmaktadır. Bunu da yüce milletimizin takdirine bırakıyoruz. Bundan mutlu olan kesimde vardır, aksine rahatsız olan bir kesim de vardır. Aksine Cumhurbaşkanımız tarafsız olsaydı daha farklı seçim sonuçları ortaya çıkabilirdi. Olası bir erken seçimde milletimizin şunu görmesini istiyorum. Bir tarafta koalisyon kurmak isteyen siyasi partiler var, diğer taraftan koalisyon istiyormuş gibi görünen ama koalisyondan kaçan bir siyasi parti var. Koalisyon hükümeti kurmak istemeyen tek bir parti vardır. O da Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Erken seçimi isteyen taraf kesinlikle biz olmadık.” Dedi.

“Partimiz Koalisyon Görüşmelerinde Şahsi Menfaatlerimizi Değil Milletimizin ve Devletimizin Çıkarlarını Gözetti”

Milliyetçi Hareket Partisinin ortaya koyduğu kırmızı çizgileri kendi partisinin kırmızı çizgileri olmaktan ziyade, milletimizin ve devletimizin kırmızı çizgileridir diyen Hayati Yılmaz; “ Anayasanın ilk dört maddesi zaten geçmişten bu günü kadar değişmez değerleri ve maddeleridir. Bu ülkede Güneydoğuda özerk bir ülke kurulmasını kim ister ki? Partimiz devletin ve milletin değişmez kırmızı çizgilerini koalisyon hükümetinde şart olarak ortaya koymuştur. Milletimizin canını yakan, huzurunu bozan çözüm sürecinin artık kaldırılmasını istemiştir. Parlamenter rejimin devamını istemiştir. Partiye ya da şahsa özel hiçbir istekte bulunmamıştır.  Olası erken seçimde bu tablo karşılığında tercihi milletimizin vicdanına bırakıyoruz. Seçimin sonucunda AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağı kanaatindeyim ve hatta seçimden iki muhalefet partinin de daha güçlü ayrılacağını düşünüyorum. Sandıktan tekrardan tek başına iktidar çıkmazsa o zaman ne olacak? Bu belirsizliğin milletimizi daha fazla zarara uğratacağını düşünüyorum. Belirsizlikler piyasada da dalgalanmalara yol açmaya devam edecektir” dedi. Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde