23 Temmuz 2024

“İTHAL ET, FİYAT YÜKSELİŞİNİN ÖNÜNE GEÇTİ”

  • PDF

Fatsa Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez, yurtdışından ithal edilen kırmızı etlerin fiyatları düşürmediğini ancak yükselişinin önüne geçtiğini söyledi.

“Yanlış politikadan kaynaklı”

Et fiyatlardaki belirsizliğin devletin izlediği yanlış politikalardan dolayı olduğunu belirten Gülmez; “Kırmızı et fiyatları her gün zamlanarak hat safhaya gelmişti. Piyasaya ithal etin girmesi fiyatların yükselmesinin önünü kesti. Fiyatların birden bire yükselmesi de inişe geçmesi de devletin uyguladığı yanlış politikadan kaynaklı diye düşünüyorum. Bir süre daha et fiyatlarında durgunluk yaşanacağı ve yükseliş olmayacağı kanaatindeyim. Bizim insanımız zaten sofralarında ithal eti tercih etmiyor. Bunun yerine lezzetine güvendiği, bildiği yerli dana etini almayı tercih ediyor” dedi.

“Mezbahane henüz yapılmadı”

Kurbana az bir süre kaldığını ve yavaş yavaş canlılığın başladığını belirten Başkan Şükrü Gülmez; “ Kurbana az bir süre kaldı. Piyasada bir hareketlenme başladı. Hayvan sahipleri ellerindeki hayvanın satışını yapmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Bey, 2015 yılının sonuna mezbaha nenin yapılacağını söylemişti ama henüz yapılamadı. 2016 yılında büyük bir ihtimalle hem mezbahane hem de hayvan pazarı aynı yerde yapılacak. Kumru yolu üzerine yeri alındı. Henüz yapımına başlanmadı. Bu yıl kurbanımızı mevcut hayvan pazarında keseceğiz. Kurbanlığın kilosu 30 liradan başlayarak 35 liraya kadar değişebilir” dedi. Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde