23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu; “Değerlerimizi Yaşatmaya İhtiyacımız Var”

  • PDF

            Vali İrfan Balkanlıoğlu, başarılı İmam Hatip Lisesi öğrencilerini mesleğe hazırlama ve yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında, 16 farklı ilden Ordu’ya gelen 30 öğrenci ile bir araya geldi.

Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesindeki Altınordu Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 27 Temmuz 2015 tarihinden itibaren eğitim ve kurs görmekte olan öğrencilerle tek tek tanışan ve bir süre sohbet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulundu.

“Değişik İller, Değişik Ülkeler Görmek, Ufkunuzu Açar”

Değişik illeri ve ülkeleri gezmenin, insanların ufkunu açtığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Öncelikle hepiniz Ordu’ya hoş geldiniz. Sizlerin Ordu’ya geldiğini duyunca sevindim. Sizlerin 1 ay boyunca Ordu’da misafir olmanız, Ordu’yu yakından tanımanız ve buradaki arkadaşlarınızla kaynaşmanız, sizlerin gelişimi adına son derece önemli. Bizim öğrenim gördüğümüz yıllarda böyle bir imkan yoktu. Keşke bize de böyle imkan tanınsaydı. Bizler de görseydik memleketin değişik yerlerini. Ben doğuyu kaymakam olarak atanıncaya kadar hiç görmemiştim” dedi.

“Hayat Boyu Sürecek Dostluklar Kuracaksınız”

Farklı illerden bir araya gelen öğrencilerin hayat boyu sürdürecekleri dostluklar edindiklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Ben de sizin gibi bir imam hatip mezunuyum. İmam hatip lisesinde okuduğum dönemlerde bir çok dostum, arkadaşım ve samimi olduğum insanlar oldu. Onlarla kaynaşma, hayat boyu sürecek dostluklarımız devam etti. Şimdi sizin için büyük bir şans olmuş, değişik vilayetlerde arkadaşlarınız olacak ve uzun süre bu dostlukları hatırlayacaksınız. Şimdi insanlar birbirlerini tanımayınca tanımadığı insanlar hakkında tanımadığı yerler hakkında önyargı içerisinde oluyor. Bu tür etkinlikler, organizasyonlar insanların birbirlerini daha iyi tanımalarına da vesile oluyor” diye konuştu.

            “Önemli Olan Nitelik Sahibi, İyi İnsan Olmaktır”

Öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, “Önemli olan nitelik sahibi olmak, iyi insan olmaktır. Ailenizin iyi bir bireyi, annesine babasına itaatkâr bir evlat, ailesine akrabalarına, komşularına, memleketine, iline, ilçesine faydalı bir insan, hem memleketine geneline Müslümanlara Türkiye’nin geneline faydalı bir birey olmaya çalışmak lazım. Bu iş içinde mesleğinizi çok iyi bilmeniz, mümkün mertebede iyi bir fakülteye girip, iyi bir kariyer ve meslek sahibi olmanız son derece önemli. Bu bakımdan elinizdeki fırsatları değerlendirin. Memleket sizden çok şey bekliyor.  İyi bir meslek onun donanımına sahip insanlara çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Ordu’da bulunmasıyla ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgi veren Altınordu Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz, “Öğrenciler, 16 farklı ilden ilimize ve okulumuza hem akademik, hem mesleki anlamda bilgilerini geliştirmek dostluğu ve kardeşliği geliştirmek üzere geldiler. Özellikle imam hatip liselileri arasında birbirlerini tanımak ülkemizin doğusu batısı güneyi kuzeyi dünyası her tarafı neresi olursa olsun tüm insanların kardeş olduğunu burada göstermek amacıyla ilimize geldiler. 1 ay boyunca öğrencilerimiz eğitim görüyorlar tabi bu arada bu kursta görev alan öğretmen arkadaşlarımız var onlara çok teşekkür ediyoruz.  Yaz tatillerini öğrencilere gönüllü olarak ayırdılar. Yine bu öğrencilerimizde ben ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarda yaz tatilleri az önce söylemiş olduğum idealler uğruna buraya geldiler. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu öğrencilerimize ülkemizin değişik yerlerinde vatana, millete, dinine hizmet eden insan olarak göreceğiz. Ben bu kursun dolu dolu geçtiğini görmekten mutlu oluyorum. Hafta içi derslerimiz oluyor, hafta sonları piknik gezi düzenledik. Mümkün olduğunca ilimizi yönetenleri davet ettik yazarlar çizerler fikir adamlarımızı getirdik öğrencilerimizle buluştular. Yine iş adamlarımızla irtibat kurduk öğlen yemeklerinde akşam yemeklerine farklı restoranlarda öğrenciler yediler. Bazı programlara demeç ve röportaj verdiler kendilerini tanıttılar ifade ettiler. Önümüzdeki Cuma günü 21 Ağustosta da bu programımız sona erecek yarın bakanlık yetkilileri gelecek öğrencilerimizi ziyaret edecekler. Böylelikle öğrencilerimizle hazırladığımız bu programı belge töreniyle noktalayacağız” dedi. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde