23 Temmuz 2024

“Türk İşadamları, Avrupa’ya Damgalarını Vuruyor”

  • PDF

            Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerindeki üniversitelerde akademik kariyer yapan Türk öğrencilerin oluşturduğu “US Akademisyenler Platformu”na mensup 100 öğrenci ve meslek sahibi akademisyenler Ordu’ya geldi.

            Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Almanya ziyaretinde tanıştığı US Akademisyenler Platformu mensubu akademisyenler, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

            Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Yüce’nin organize ettiği ziyaret ve gezi programı kapsamında Ordu’ya gelen US Akademisyenler Platformu mensubu akademisyenler, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

            Genç akademisyenleri Ordu’da görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Almanya’ya geldiğimde içinizdeki bazı arkadaşlarla görüşme, tanışma fırsatım olmuştu. Öncelikle Türkiye’ye, Karadeniz’e, Ordu’ya hoş geldiniz. Türkiye’de, Karadeniz bölgesi çok güzel bir bölge. Ordu’da ekstra güzel bir il. Karadeniz’in incisi bir şehirdir, Ordu. Bunu ben demiyorum. Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turistler söylüyor” dedi.

            “Sizler, Bizim Medar-ı İftiharımızsınız”

Avrupa’da öğrenim gören ve akademik kariyer yapan gençlerin, Türkiye’nin medar-ı iftiharı olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Sizler başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde üniversitede okuyan ya da bitirmiş durumda olan gençlerimizsiniz. Bizi biz yapan değerlerden ödün vermeden Avrupa’nın kalbinde üniversite okuyan, akademisyen olan ya da bilim adamı olan, belli mesleklerde diploması olan güzel insanlarsınız. Bizim gururumuzsunuz, medar-ı iftiharımızsınız. Gurur duyduğumuz, onur duyduğumuz insanlarımızsınız” diye konuştu.

“Kendi Öz Değerlerinizi Muhafaza Edin”

Genç akademisyenlere, kendi öz değerlerini muhafaza ederek, kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Balkanlıoğlu, “Sizlerden beklentilerimiz tamamen oranın kültürü ile yoğrulup onlardan biri olmamak, ama o kültürü de iyi bilip onlarla da iyi çalışarak kendi öz değerlerimizi muhafaza edip, Avrupa’nın değişik ülkelerinde bizi biz yapan değerlerden taviz vermeden dünyanın aradığı, donanıma sahip insanlar olmanız, söz sahibi olmanız çok önemli. Ama tamamen asimile olup onlardan biri gibi olma çabasına girdiğiniz takdirde, bu büyük tehlike hem bu çabaya giren insan için sıkıntı, hem ailesi için hem bizim için bir defa siz ne kadar onlardan biri olmaya çalışırsanız çalışın onlardan biri olamazsınız” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin Gelişmesine ve Kalkınmasına Katkıda Bulunmalısınız”

Eğitimli gençler olarak Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmalarını isteyen Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

“Sizler, eğitimli gençler olarak, ileride Türkiye’nin sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik hayatına katkıda bulunmalısınız. Yani Avrupa’da aldığınız bilgi, birikim, donanım ve mesleki tecrübeyi, Türkiye’de de değerlendirebilirsiniz. Akademisyen olarak ya da bir ticaret erbabı olarak, veya bir şirkette üst düzey yönetici olarak, bunu yapanlar var. Hem Avrupa hukukunu, hem Avrupa’nın kültürünü, hem de Avrupa dilini gayet iyi biliyor ve o donanıma sahip olmanız büyük avantajdır. Dolayısıyla bu tür gelişmeler bizler için son derece önemli.”

 

Yıllar önce işçi olarak Avrupa’nın değişik ülkelerine giden Türklerin şimdilerde işadamı olarak istihdam yarattıklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Yıllar önce memleketlerinden ayrılıp Avrupa’ya işçi olarak giden Türkler, şimdi yaşadıkları ülkelerde kendi işlerini kurarak işadamı oldular. 100 işçi, 200 işçi çalıştıran Türk işadamlarımız var. Sizin de ailenizden birileri mutlaka yanlarında Alman çalıştırıyordur. İşçi olarak gurbete giden Türklerin, şimdilerde işadamı olmaları bizlere gurur veriyor. İş kurdukları ülkelerin ekonomilerine de hatırı sayılır ölçüde katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlui konuşmasının sonunda, akademisyen gençlerden Ordu’yu gezmelerini ve yakından tanımalarını istedi.

Ziyaret, Valilik binası önünde çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

Vali İrfan Balkanlıoğlu, US Akademisyenler Platformu üyesi akademisyen gençler onuruna düzenlenen öğle yemeğinde de katılarak, genç akademisyenlerle bir araya geldi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde