23 Temmuz 2024

“Görev verilirse onurla yerine getireceğim”

  • PDF

7 Haziran seçimleri sürecinde AK Parti 4.sıra Ordu Milletvekili Adayı olan Ayşe Nilgün Tomakin olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmeleri ve olası bir erken seçim ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Tomakin sorularımız karşılığında yeni süreçte kendisine görev verilirse; bu görevi onurluca yerine getireceğini ifade etti.

“Ak Parti hem iktidar olma hem muktedir olma yeteneğini halka ispatlamış bir partidir”

Yapılan açıklamalara baktığımızda koalisyon görüşmelerinde uzlaşının sağlanamadığını görüyoruz diyen Ayşe Nilgün Tomakin; “ İki partinin gerek iç politika, gerek dış politikadaki temel görüş ayrılıkları dolayısıyla bu koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Ak parti hem iktidar olma hem muktedir olma yeteneğini halka ispatlamış bir partidir. Her zaman ayakları yere basan bir politika izlemiştir ve halkta bu konuda tam bir güven duygusuna sahip olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi ise vaade dayanan bir politika izlemektedir. Türkiye için olumlu olacak projelere, kanun tekliflerine bile olumsuz yönde muhalefet etmişlerdir” dedi.  

“Her ihtimal gerçekleşebilir”

Erken seçim ihtimalinin olası ihtimallerden biri olduğunu ifade eden Ayşe Nilgün Tomakin; “Henüz yasal süre bitmedi. Ak Parti ve MHP görüşmesi olursa ne sonuç çıkacak bilemiyoruz. Cumhurbaşkanımız süre bitene kadar hükümet kurma görevini başka bir partiye de verebilir. Henüz süre bitmedi ve her ihtimal gerçekleşebilir. Erken seçim de bu ihtimallerden bir tanesidir” dedi.

“Şahsi olaraktan iyi bir frekans yakaladığımızı düşünüyorum”

Gerek birebir görüşmelerden, gerek sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla, Ak Parti seçmeninin çoğunluğu erken seçim istiyor diyen Tomakin; “AK Parti tabanı daha çok çalışacaklarını ve daha iyi bir sonuç alınacağını düşünüyorlar. Sandığa o veya bu sebeple gitmeyen seçmenler bu görevi ifâ etmenin ne kadar önemli olduğunun farkındalar. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olduğumda, gerek teşkilatlardan, gerekse Ordulu tüm hemşerilerimden olumlu yönde tepki aldım. Farklı siyasi görüşe mensup hemşerilerim bile bir bayan aday olmasına memnun olduklarını beyan ettiler. Şahsi olaraktan iyi bir frekans yakaladığımızı düşünüyorum. Yeni süreçte partim tarafından bana bir görev verilirse, bunu onurla yerine getirmeye çalışırım. Sizin aracılığınızla tüm Ordulu kardeşlerime selam ve sevgilerimi iletmek isterim. Bundan önceki süreçte olan desteklerini unutamam” dedi. Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde