23 Temmuz 2024

VATANDAŞIN ERKEN SEÇİM YORUMU

  • PDF

AK Parti – CHP arasında gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından erken seçim olasılığı şuan için yüksek ihtimal görünüyor.

Kasım ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen olası bir seçim dolayısıyla parti teşkilatlarında hareketlenmeler başladı.

Olası bir erken seçimde hangi partinin ne kadar oy alacağı ise kamuoyu tarafından şimdiden tartışılıyor.

7 Haziran genel seçimlerinde aday adayı olan birçok kişi, erken seçim olduğu takdirde tekrardan aday adayı olacaklarını açıklamaya başladılar bile.

Fatsa Yeni Haber Gazetesi olarak olası bir erken seçimin sandığa yansımasının nasıl olacağını kamuoyuna sorduk.

Kimi vatandaş erken seçimin AK Parti’yi bu sefer tek başına iktidara taşıyacağını söylerken; kimi vatandaş ise erken seçimin AK Parti aleyhinde bir tablo ortaya çıkaracağını ifade ediyor.

İşte vatandaşın yorumları;

Erdal DİRHEMSİZ; “Ak Parti’nin oyları şuanda bile yükseldi. Seçim olduğunda AK Parti tek başına yine iktidar parti olacak. AK Parti Türkiye’yi kimsenin eline bırakmaz.

Özcan YÜKSEL; “Türkiye’de başbakanın adı var kendisi yok. Uzaktan kumandayla yönetilen bir ülkede ne düzgün gidebilir. Koalisyon zaten olmazdı. Bunlar oyalama taktiği. Sadece 45 günlük süreyi doldurup Ak saraya erken secim için zemin hazırlamak. CHP bence elinden geleni yaptı ama maalesef AKP’nin egolarını tatmin edemedi. Davutoğlu erken secim olacak diyor bir kez denedin olmadı muhalefet liderlerinden birine verilmeliydi görev ama başkanlık hayalleriyle yanıp tutuşan ki bütün uğraşları bence boşuna”

Sedat AYDUVAN; “Akp tek başına iktidar olma şansını yitirdi on sefer seçim olsa sonuç koalisyon olur. Başkanlık işi bitmiştir. Seçim çare değil hükümet kurulmalıdır. Cumhurbaşkanı ülkeyi batağa götürüyor.”

Özkan AKSU; “Siyasi sonuç ayni, ekonomik sonuç hüsran olur.Başkanlık işi yatar, RTE daha da hırçın olur. Demem o ki olan yine millete olur.

Mert Can KIRICI; “Şuan seçim olsa AK Parti sandıktan birinci parti olarak çıkacaktır. AKP’nin koalisyon çalışmaları bir strateji idi ve oy toplamaktı ve de basardı da. Seçimden sonrada terörle mücadeleye böyle devam eder inşallah”

Etem PARLAK; “Nasıl olacağını bilmiyorum ama Nasıl olmalı derseniz Bence MHP ömür boyu tek başına iktidar olamayacağını bile bile muhalefet ortaklığını ret edip ben ana muhalefet olmak istiyorum dediği için baraj altı kalmalı. HDP’ye gelince onlara oy verenlerin çoğu kendilerince haklı gördükleri mücadelelerini dağda değil de, Meclis çatısı altında versinler diye oy verdi ama bunun kıymetini bilemedikleri için kesinlikle baraj altı kalmalılar. Geri kalan zaten belli AKP/ CHP kozlarını paylaşsınlar kim seçmeni kandırabilirse oyunu arttırır ama tek başına ama koalisyon ortağı olurlar”

Yeni HABER

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde