23 Temmuz 2024

Başkan Enver Yılmaz’dan Orduspor’a Destek...

  • PDF

“ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ. ORDU NE VERİRSE İKİ KATINI VERECEĞİZ”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ağır borç yükü altında bulunan Orduspor’a desteğini yine esirgemedi. Başkan Yılmaz, Orduspor Yönetim Kurulu’nun başlattığı üye ve maddi yardım çalışmasına destek vereceklerini açıkladı. Yılmaz; “Tüm Orduluların takımı Orduspor için elbette biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağız. Ancak Orduspor’a herkesin sahip çıkması gerekir. Yaşar Başkana da söylediğim gibi kendisi ne kadar kaynak bulursa biz iki katını  vereceğiz” dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Orduspor Kulübü Başkanı ve yöneticilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Yılmaz ve beraberinde Orduspor Kulübü’nü ziyaret eden Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli’yi Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk ve yöneticiler karşıladı.

 

PAMUK; “BAŞKAN YILMAZ HER ZAMAN ORDUSPOR’A DESTEK VERDİ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk; “Başkanımız Enver Yılmaz’a teşekkür ediyoruz. Her zaman Orduspor’un yanında oldu. Üye kampanyamıza taraftarlarımızın yoğun ilgisi var. Hep beraber güç birliği yaparak, transfer yasağını da çözebiliriz.  Sayın Başkanımızın da desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

Yılmaz, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

“HERKES SORUMLULUK ÖRNEĞİ GÖSTERMELİ”

 

Orduspor Kulübü’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere kulüp tesislerini gezdik. Yaşar Başkan’ın başkanlığındaki en son kongre ve daha önceki kongreyle göreve gelmiş olan arkadaşlarımız ciddi bir sorumluluk örneği gösterdiler. Bu davranışları; Ordu’daki sporseverlerin, gönlünde önemli bir yer tuttuğunu hem takip ediyorum hem de takdir ediyoruz.

 

“YENİ YÖNETİM BORÇTAN MESUL DEĞİL”

 

Orduspor, maalesef yönetim anlayışının yanlışlığından ve eksikliğinden kaynaklanan sebeplerle hukuki sorunları futbolun önüne geçmiş bir kulüp. Geçmişe, enkaza ve sürece dair olumsuz konuşmak her zaman en basitidir ama bu enkazın nasıl olduğu şeklindeki sorgulamayı da yapacak olan elbette mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetimdeki arkadaşlardır. Dolayısıyla suçlayarak ve eleştirerek yapılan konuşmaların hiçbirisinin hukuki bir müeyyidesi yoktur. Hukuki müeyyide oluşturma konusunda yapılacak olan şey, yasal mevzuatın devreye sokulmasıdır. Onu, mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız en iyi şekilde yapacaktır. Elbette en önemli sorun olan 80 milyon liralık borç, çok ciddi bir borçtur. Bu borcun sorumluluğu altında hiçbir arkadaşımızın imza ve yetkisi yoktur.  Dolayısıyla yeni yönetimi, bu borçtan dolayı eleştirmek ve acziyet tablosu oluşturmak hiçbir zaman ne siyaseten ne de hukuken mümkün değildir.

 

“ORDUSPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK YARDIMINI KÜÇÜMSEDİLER”

 

“Ordusporumuza şimdiye kadar nakit, şifahi, fiili ve hukuki tüm desteği sağlamış olmamıza rağmen yetkili ve gerekli mercilerde bulunup bunun takdirini yapamayanlar, kamuoyu huzurunda ‘Büyükşehir Belediye Başkanı 1 milyon 619 bin lira vermiştir’ deyip  Orduspor tarihinin en yekûn teşkil eden ve en büyük nakdi girişini de küçümsemek suretiyle gerçekleri hep ötelediler. Bundan dolayı takım maalesef bugüne kadar geldi.

 

“ORDUSPORUMUZU BU ENKAZDAN ÇIKARACAĞIZ”

 

Yaşar Bey’in adaylığı sonrası kendisiyle defalarca görüştük. Yönetimde konuşulan, olması gereken her konuda bizler bilgi sahibiyiz. Bu gizli ve kapaklı yapılan bir iş olmayıp, yönetimdeki arkadaşlarımızın  bizlerle olan bir görüş alışverişi idi. Ortada çözülmesi gereken bir sorun var, o da tahtanın açılması. Yaşar Bey’in bize söylediği 19 milyon liralık bir borcun, tahtanın ödenmesi suretiyle açılması konuşuluyor. Bu rakamın Ordu ölçeğinde, Büyükşehir dahil hiçbir kaynaktan elde edilecek gelirle kapanması mümkün olmadığı için bir tenkisata tabi tutulması lazım. Bu tenkisat, makul ve mantıklı bir orana çekildiği zaman bizim Yaşar Bey’e taahhüdümüzdür, biz ona sonuna kadar destek olacağız ve Ordusporumuzu bu enkaz durumundan, hukuki sıfatı temiz bir hale getirmek konusunda elimizden gelen gayreti de göstereceğiz. Hiç kimsenin kafasında bir soru işareti oluşmasın.

 

“BİZ ORDUSPOR’A TABİYİZ”

 

Biz hep beraber Orduspor’a tabiyiz. Orduspor varken diğer spor kulüplerinin hiçbirisinin bu makam ve kuruma yönelik ne bir yan bakışı ne de bir üst bakışı olabilir. Orduspor bizim her şeyimiz. Buradaki tesisler dahil olmak üzere şu anda projesi çizilen ve yan tarafa yapılacak olan Orduspor’un stadyumu dahil olmak üzere bizim partimiz, iktidarımız ve hükümetimizin hep yerele vereceği hizmetlerdir. Bu hizmetlerin karşılığında alınması gereken menfaat de Orduspor severlerin gönlüne girmektir.

 

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

 

Bu çerçevede biz, mevcut zorluğun farkındayız. Destek için olması gereken neyse sonuna kadar beraberce istişare yapacağız ve elbette elimizi, kolumuzu, kendimizi ve vücudumuzu taşın altına koyacağız. Geçmiş yönetimi eleştirmek gibi bir düşüncem olmayacak. Orduspor maç kaybeder; Büyükşehir Belediye Başkanı yardım etsin, derler. Parayı verirler; niye az verdi, derler. Çok verirler; niye çok verdi, derler. O yüzden bu işin bir ölçüsü yok. Biz kendi çarkında dönebilen bir yapı oluşturabilsek de bu borç yüküyle nasıl oluşturulacak, sorusu her zaman olacak. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

 

“ORDU HALKI NE VERİRSE İKİ KATINI BİZ VERECEĞİZ”

 

Tahtanın açılması hususunda Yaşar Başkanımın; İstanbul’da, muhtelif yer ve kişilerle yaptığı görüşmelerin sonucunda ortaya çıkacak tabloda, biz arkadaşlarımıza gerekli takviyede bulunacağız. Kendisine söyledim, burada da tekrar söylüyorum. Yaşar Başkan Ordu ilinden ne toplarsa, toplamış olduğu rakamın iki katını vereceğiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde