23 Temmuz 2024

FATSA TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ FEYZİ FINDIK FİYATINI AÇIKLADI

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi yeni sezon fındık fiyatı ve hasadı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin tarımsal ürün ihracatının büyük bir bölümünü tek başına gerçekleştiren Türk fındığının tüm paydaşlarına yeni sezonun hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum diyen Başkan Ali Feyzi; “ Yeni fındık sezonuna üreticilerimiz, üyelerimiz, sanayicilerimiz ve ihracatçılarımızla beraber girmiş bulunuyoruz” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Feyzi; “Üreticilerimizin bir sene beklediği ve rızkını kazanacağı, üyelerimizin ve sanayicilerimizin ticaretiyle birlikte yapılacak tüm çalışmaların karşılığının alınacağı bir döneme giriyoruz. Yeni fındık sezonunda sezon öncesi yaşanan rekolte yarışmalarının geride bırakılarak idrak edilmekte olan fındık hasadının ve yaşanacak sezonun tüm kesimlerce el ele gönülden gönüle kazasız belasız bereketli bir şekilde geçmesini diliyorum” dedi.

“Fındık 2015’te yüzleri güldürecek”

Fiyatların arz talep döngüsüne göre oluşacağının öncelikle bilinmesini istiyoruz diyen Ali Feyzi; “Şu anki konjonktüre göre yeni sezon fındık fiyatı 11.00 TL ila 11.50 TL arasında başlamıştır. İnşallah 2015 yılında yüzler gülecektir. Ticaret ivmesinin hız kazanacağı bir dönem olacağını düşünüyorum. Her harmanda fındık olacak, her üreticimizin yüzü gülecektir. Üreticinin yüzünün gülmesi demek esnafımızın da yüzünün gülmesi demektir” dedi.

“Üreticilerimize Tavsiyemiz…”

2015 fındık sezonunda üreticilere tavsiyeler de de bulunan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi; “Bizim üreticilerimize en büyük tavsiyemiz fındığı erken toplamamasıdır. Hasat zamanından erken toplanan fındık kiloda ve randımanda ciddi derecede sıkıntı yaratır. Yaş getirilen fındığın iyi kurutulmasını tavsiye ediyoruz. Fındıklarını naylon çuvallara koymasınlar. Fındığını indirme diyen kişi yada kurum fındık bu gün 12 liraysa ve yarın 10 lira olduğunda indirdiğinde de 12 liradan almalıdır. Boş laflarla kimse üreticimizin aklını karıştırmamalıdır” dedi. YENİ HABER

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde