23 Temmuz 2024

“ÜRETİCİMİZ FINDIĞIN DEĞERİNİ BİLMELİDİR”

  • PDF

İlçemiz tüccarlarından Fatsa Ticaret Borsası üyesi Niyazi SERDAROĞLU sezonun ilk fındığını aldı.

400 kg fındık alarak sezona başladıklarını söyleyen Serdaroğlu Tarım ürünleri sahibi Niyazi Serdaroğlu, fındığın 53 randıman geldiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde üreticinin mahsulünü yavaş yavaş pazara indireceğini ifade eden Serdaroğlu, “Tüm üreticilerimizin bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

“Şuan için yanlış olur”

Gazetemize özel yaptığı açıklamada fındık fiyatlarının şuan için belli olmadığını kaydeden Niyazi Serdaroğlu, “Önümüzdeki hafta ufak tefek hareketlenmelerin başlamasıyla birlikte fiyatlarında oluşmaya başlayacağını düşünüyorum. Şuan için fındık fiyatıyla ilgili bir şey söylememiz yanlış olur. Bu tamamen ihracatçının izleyeceği politikayla ilgilidir. Eğer ihracatçı bir an önce işini görmek için ben ürünü ihraç edeceğim ve biran önce depoma koyacağım derse fındık para edecektir. Eğer ki işi ağırdan alırsa stabil gideceğine inanıyorum. Bu durum birazcık bizi aşan bir konu. Bu bağlamda biz yanlış bir şey söylememek için İhracatının alım satımındaki fiyat neyse biz de onu takip edeceğiz” dedi.

“Üreticimizin dikkatli olmasını diliyorum”

Fındıkta kalitenin iyi olmasını umut ediyoruz ve öyle olmasını tahmin ediyoruz diyerek açıklamalarını sürdüren Serdaroğlu; “Fındığın yeni olgunlaşma zamanı fakat üreticilerimiz aceleci davranıyorlar. Fındık tam anlamıyla olgunlaşmadan toplayan üreticilerimiz var. Üreticimizin fındığın değerini bilmesini istiyoruz.  Çünkü fındık para eden bir ürün. Üretici fındığı toplayıp harmana yığıyor, üst üste sermiyor ve fındık orada kızma ve çürüme yapıyor. Sonrasında mahsulünü naylon çuval içerisinde bahçede 2,3 gün bekletiyor. Bunlar fındık için son derece zararlı uygulamalardır. Bu uygulamalar fındıkta alfatoksin ve çürümelere sebebiyet veriyor. Fındıkta alfatoksin oluşmasını önlemek için üreticimizin bu konuda çok dikkatli olmasını diliyorum. Hem üretici hem biz zarar ediyoruz. Üreticinin mahsulünü çürütmemesini rica ediyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Haber: Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde