23 Temmuz 2024

“ EN KISA ZAMANDA KOALİSYON KURULMALIDIR”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Fatma Varnalı, AK PARTİ VE CHP arasında sürdürülen koalisyon görüşmeleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Varnalı, 10 Ağustos Pazartesi akşamı 4 saat 20 dakika süren genel başkanların görüşmeleri neticesinde henüz kesin bir kararın çıkmamasının sebebini ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tek başına karar veremeyerek, son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bırakmasına bağladı.

Zıt partilerin bira araya gelerek oluşturduğu koalisyon hükümetlerinin başarılı olabileceğine vurgu yapan Varnalı, ülkenin içerisinde bulunduğu üzücü hadiselerin biran önce son bulabilmesi için en kısa zamanda koalisyonunun kurulması gerektiğini ifade etti.

“Erdoğan kararı kendi istekleri doğrultusunda verecektir”

Gazetemize özel açıklama yapan Varnalı açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Koalisyon görüşmeleri Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında gerçekleşti. Son karar için Ahmet Davutoğlu’ndan bir açıklama bekleniyor ve bu kararın birkaç gün sonra beyan edileceği ifade edildi. Biliyorum ki burada devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girer ve kendi istekleri doğrultusunda bir cevap verilir. Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon ile ilgili kararını en son yapılan görüşmede net bir şekilde vermediğine göre Saray’a soracaktır. Bence Davutoğlu kendi başına hareket edemediği için net cevabı zamana yaydı” dedi.

“Oyalama Taktiği Uygulanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmazsa olmazları var diyen Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Fatma Varnalı; “Görüşmeler basına gizli yapıldığı için hangi konularda konuşup karar aşamasına gelindi bilemiyorum. Aslında çok zıt kutuplarında bir araya gelerek olumlu sonuç doğurabileceğini düşünüyorum. Yurdumuzdaki üzücü terör olaylarının son bulması için bir koalisyon olması şart. Erken seçime kesinlikle karşıyız ve bir çözüm sağlamayacaktır. Bu tip zıt kutuplardan oluşan koalisyon hükümetlerinin Avrupa ülkelerinde başarı gösterdikleri örnekleri mevcuttur. Bizde neden olmasın? Bizim davamız sen ben davası değil. Vatan millet çıkarlarıdır. Oyalama taktiği ile yaklaşık 2 ay kadar bir süre geçti. Daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Bazı Marjinal Gruplar Gerginlik Çıkarmaya Çalıştı”

Hafta sonu Bahçeler Köyünde siyanürle altın madeni çıkartma faaliyetine karşı gerçekleştirilen eylem ve basın açıklamasında marjinal grupların protestoyu germeye çalıştıklarına da değinen Fatma Varnalı; “ Milletvekillerimiz gayet olgun bir biçimde basın açıklamasını yaptılar ve gayet güzel bir havada basın açıklamalarımızı tamamladık. Fakat olayı sabote etmek isteyen bazı marjinal guruplar gerginlik çıkarmaya çalıştılar. Gruplar içeri girebilmek için kapıya saldırmışlar. Daha sonrasında ise jandarmaya taş atmaya başlamışlar. Provokasyon yapmak için bir takım gruplar her yerde böyle bir olay yaratmak için etkinliklere gidiyorlar. Olayların bu hale gelmemesi gerekirdi fakat orada maalesef ki üzücü hadiseler yaşandı. Bu tarz provokasyonlara gelinmemelidir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde