23 Temmuz 2024

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE BAŞLIYOR

  • PDF

Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde ilgili kurum amir ve müdürlerinin katıldığı, uyuşturucuyla mücadele toplantısı düzenlendi.

Yapılan ilk toplantının amacı strateji belirlemektir diyen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı; “ Eskiden ülkemizde çokça olmayan fakat gün geçtikçe artan bir uyuşturucu problemiyle karşı karşıyayız. Daha çok gelişmiş ülkelerde olan uyuşturucu bağımlığı bizim ülkemizde de son zamanlarda sıkça görülmeye başlandı. Ülke gençliğini harap etmeye başladı. Bu vesileyle il ve ilçelerde uyuşturucuyla mücadele kurulları ciddi görevler yapacaklar” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele İlçe kurullarının çalışma usul ve esasları ile ilgili sunum yapan İlçe Sağlık Müdürü Işıl Aralan; “ Uyuşturucuyla mücadele ilçe kurullarının amacı uyuşturucuyla mücadele esnasında mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem planını ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde eyleme geçirmektir. Fatsa Kaymakamlığı başkanlığında ilçemizde yaklaşık 17 kişi ile oluşan bir kuruldur. Kurul üyesi olan kurum ve kuruluş üyeleri toplantılara düzenli olarak katılırlar. Kurumlar kendi alanındaki sorun ve aksaklıkları gidererek uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynar” dedi.

Toplantı, slayt gösterileri, uyuşturucu maddelerin gösterimi ve uyuşturucuyla mücadelede başvurulabilecek yöntemlerin tartışılması ile devam etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde