23 Temmuz 2024

FINDIK ÜRETİCİSİ MERAK İÇERİSİNDE

  • PDF

Yeni sezonun başlamasıyla birlikte fındık fiyatlarının ne olacağı merak konusu oldu.

Mahsulünü pazara yavaş yavaş indirmeye başlayan üreticinin fiyat beklentisi ise oldukça yüksek.

Geride bıraktığımız aylarda 20 TL’yi gören fındık fiyatlarından pay alamayan birçok üretici, bu yıl en az fiyatın 15 TL’den başlamasını ümit ediyor.

Geçen yıl zirai don olayından dolayı az olan fındığın bu sene birçok yerde olması ise sevinçle karşılanıyor.

Geçen yıl fındığın olmamasından ötürü fındığın para ettiğini söyleyen üreticiler; “Daha piyasa açılmadı fakat fiyatların yeni sezonda yüksek olacağından umutluyuz. Üreticinin %90’ında az ya da çok fındık var. Fındığı en az 15 TL- 20 TL arası bir fiyattan satabilirsek hem işçilerimizin giderlerini karşılarız, hem de az çok para kazanmış oluruz ” diyor.

Fındığın bu yıl beklentileri karşılayacağını ümit eden üreticiler fındık rekoltesinin fazla açıklanarak fiyatın düşürülmeye çalışıldığını ancak fiyatın minimum 15 TL olursa maliyetlerini karşılayabileceklerini belirtiyor.

Kimi üretici fındığını aile olarak yevmiye parası vermemek için kendisi toplarken; kimi üretici ise doğu ve güneydoğudan gelen mevsimlik işçilere toplatıyor. Fındık toplayan işçi parası, gübresi, ilacı, tırpanının büyük maliyet oluşturduğunu söyleyen fındık üreticileri fiyatın en az 15 TL olmasının maliyetleri kurtaracağını ifade ediyor.

Haber: Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde