23 Temmuz 2024

KURUL KALESİ FRANSIZLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

  • PDF

Fransa’nın Karadeniz Bölgesi’nden sorumlu AB Büyükelçisi Pascal Meunier, Ordu’ya geldi. Meunier, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin arkeolojik ilk resmi kazısı olan ve 2200 yıllık tarihe sahip Kurul Kalesi'ne destek vermek istediklerini söyledi. 
Geçen Mayıs ayında Fransa’nın Azerbaycan Büyükelçisi iken Ermeni işgali altında bulunan Yukarı Karabağ'ın sözde yöneticilerinin Paris'te resmi temaslarda bulunmaları nedeniyle nota verilmesinin ardından Fransa’nın Azerbaycan Büyükelçiliği'nden alınarak AB Büyükelçiliği görevine getirilen Pascal Meunier, Ordu'yu ziyaret etti. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden Büyükelçi Meunier, Ordu ilinde AB destekli ekonomik ve sosyal projeler geliştirmek, Fransız ve AB yatırımlarını getirmek istediğini söyledi. Fransa’nın kültüre çok önem verdiğini belirten Meunier, arkeolojik açıdan Doğu Karadeniz’in ilk resmi arkeolojik kazısı olan 2200 yıllık Kurul Kalesi'ne destek sağlayabileceklerini ifade etti. Karadeniz’in stratejik bir bölge olduğunu belirten Büyükelçi Meunier, “Karadeniz'in önemi her geçen gün artıyor. Bölgenin çatışma bölgesi haline değil, ticaret ve ekonomik işbirliği haline gelen bir alan olması lazım” dedi.
Büyükelçi Pascal Meunier, basın mensuplarının sorularına cevap vermekten ise kaçındı. Bilindiği gibi Fransa, antik Mısır piramitleri başta olmak üzere antik döneme ait arkeolojik kazıları destekliyor. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde