23 Temmuz 2024

SEZONUN İLK FINDIĞINI RAHMİ YANGIN ALDI

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası üyesi Fındık Tüccarı Rahmi Yangın, Fatsa’nın yeni sezon fındığını ilk alan tüccar oldu.

Fındığın 50 randıman geldiğini belirten Tüccar Rahmi Yangın: “Yeni sezonun ilk fındığını 1200 kg alarak başlangıç yaptık. Yeni aldığım ilk fındık 50 randıman geldi. Havalar böyle iyi giderse yirmi gün içinde fındık mahsulü biter ve üreticiler fındığını piyasaya indirir” dedi. 

Fındık fiyatının borsa açıldıktan sonra belirleneceğini söyleyen Yangın, “Bana göre fındık fiyatı sezona 13 TL’den başlaması lazım fakat kilosunun 11 TL’den başlayacağını da söyleyenler de var. Rekoltenin ise 600 bin ton olacağını düşünmekteyim. Vatandaşlarımıza ve üreticilerimize yeni sezonunun hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Gazetemize özel açıklamalarına devam eden Yangın; “Üreticinin fındığını bekletmeden pazara indireceğini düşünüyorum. Geçen sene zirai don olayından ötürü fındık olmadığı için üretici fındığını satacaktır. Bu sezonun sevindirici tarafı geçen sezon %10 civarında üreticinin fındığı varken bu sezonda az ya da çok üreticinin %90’ının fındığı var. Bu durumu iyi değerlendirmek lazım. Bu sezondan hem üreticiler hem tüccarların memnun kalacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımıza yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde