23 Temmuz 2024

KÜMBET ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Aybastı Belediyesi tarafından, Türklerin Ordu topraklarına ilk girdiği yer olan ve düşman ordusuna karşı 6 bin şehit verdiği Perşembe Yaylası’nda anma programı düzenlendi.

 

6 BİN ŞEHİT VE EMİR KÜMBET’İN TÜRBESİ PERŞEMBE YAYLASI’NDA…

 

1105 tarihinde Türklerin Ordu topraklarına ilk girdiği Aybastı Perşembe Yaylası’nda, Danişmentoğlu Beyi Emir Danişment Gazi komutasındaki 6 bin kişilik bir orduyla Trabzon Devleti’nin 70 bin kişilik büyük gücü arasında çok şiddetli bir savaş gerçekleşti. Danişment Gazi, sayıca çok üstün olan düşman ordusu karşısında yiğitçe mücadele etti, fakat büyük kayıplar vererek çekilmek zorunda kaldı. Yaralı olarak kurtulan Danişment Gazi, Danişment Beyliği’ni, başkenti Niksar’a götürdü ve bir süre sonra vefat etti. Danişment Gazi’nin komutanlarından, Emir Kümbet’in türbesi ise Perşembe Yaylası’nda o savaşta şehit düşen askerlerin mezarlığında bulunuyor.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ATALARINA SAYGI…

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Aybastı Belediyesi, bundan tam 900 yıl önce Ordu topraklarında şehit düşen atalarını anmak için bir program düzenledi. Programda konuşan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar; ”Perşembe Yaylası Kümbet Şehitlerimizi Anma ve Yâd Etme Merasimi muhteşem geçti. Programa katılan tüm misafirlerimize, emeği geçen tüm çalışanlarımıza, programı birlikte organize ettiğimiz Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Bin yıl önce Aybastı’yı Türk İslam toprağı yapmak için savaşan ve bu savaşlarda şehit düşen askerler, binlerce kişinin katılımıyla dualarla anıldı. Program, duaların ardından Kümbet Meydanı’nda vatandaşlara yemek ikramıyla sona erdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde