23 Temmuz 2024

HEDEFLER BU AY TUTMADI

  • PDF

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Temmuz ayı için belirledikleri bin 400 ünite kan bağışının altında kalarak toplam bin 388 ünite kan bağışı topladıklarını söyledi. 
Ordu'da 2015 yılı kan bağışları devam ediyor. Kan Bağış Merkezi tarafından Temmuz ayı için belirlenen kan bağış hedefi aşılamadı. Temmuz ayı için kan bağış hedefi Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı bin 400 olarak belirlendi. Temmuz ayının tamamlanması ile birlikte hedefin altında kalınarak bin 388 ünite kan bağışı yapıldı. Bu sonuçla birlikte Ordu Kan Bağış Merkezi Ocak, Şubat, Mart ve Haziran ayında da belirlediği hedefi geçerken Mayıs ve Temmuz aylarında belirlenen hedefin altında kalmış oldu.

DÖNMEZ: "STOKLARIMIZ AZALIYOR"
Temmuz ayında belirlenen hedefe ulaşılamadığını ve kan bağış oranlarında azalmaları yaşandığını ifade eden Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, "Temmuz ayında bin 400 olan hedefimizin altında kaldık ve bin 388 ünite kan topladık. Hedefimin altında kalmamızda Ramazan ayı ve akabinde gelen bayram kan bağış oranlarını etkiledi. Oransal olarak baktığımızda Temmuz ayında en fazla kan bağışı 30-31 Temmuz tarihleri arasında Ünye ilçemizde düzenlediğimiz bağış kampanyası ile yapıldı. Böyle bir kampanya yapılmamış olsaydı Temmuz ayını hedefimizin çok daha altında kapatmış olacaktık. 2 günlük bağış kampanyası ile hedefimizde yüzde 100'e yakın bir rakama ulaşmış olduk. Ayrıca kan stoklarımızda azalmalar yaşanıyor. Vatandaşlarımızın kan bağışına yaz aylarında da ilgi göstermesini istiyoruz. Hastanede yatan ve acil kan ihtiyacı duyan vatandaşlarımıza yardımcı olmakta zorlanıyoruz" dedi.
2015 yılında vatandaşların önceki yıllara göre kan bağışına daha çok ilgi gösterdiğini belirten Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Temmuz ayının bitmesi ile birlikte 7 ayda toplam 11 bin 662 ünite kan topladıklarını ve Ağustos ayı hedeflerinin de bin 400 ünite kan bağışı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde