23 Temmuz 2024

Genel Müdür Ordu basını ile buluştu

  • PDF

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Ordu'da yerel basın  temsilcileriyle buluştu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca konuşmasına kendini tanıtarak, hayatından kısa kesitler verdi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, "Katledilen savcının başta eşi ve çocukları olmak üzere onları rencide edecek görüntülerin yayınlanması hiçbir ülkede, hele hele demokratik ülkelerde asla tasvip görmeyecek bir davranıştır. Bu davranış karşısında Basın İlan Kurumu sessiz kalmamıştır" dedi.

Yerel gazete yetkilileriyle istişare toplantısı için ilimize gelen Karaca, bir otelin restoran bölümünde düzenlenen kahvaltı programına katılarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yakup Karaca, yerel basının bütün illerde ortak sorunlarının olduğunu dile getirerek,  “Bu sorunların başında tiraj ve konum itibarıyla çalıştırması gereken eleman sayılarının geldiğini belirten Karaca, bunların hepsinin zaman içinde ele alınıp çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Kurumun, bu sorunları çözmek için var olduğunu ifade eden Karaca, "Yalnız bunlar yapılırken gazetelerimizin de birtakım şeylerin farkında olması gerekiyor. Gazetelere ilan verilmesinin sebebi, onların okunduğu ve kamuoyunda belli bir izlenirlik oranının mevcudiyeti sebebindendir. Şayet bu konularda bir aksaklık, bir zaaf söz konusu olursa sistemin temeli çökmüş olur. O sebeple bizler bunu bir denge içerisinde yürütmek durumundayız" diye konuştu.

Karaca, gazetelerin öncelikle ne amaçla çıkarıldığını, kendi kendilerine sormalarında fayda olacağına işaret ederek, "Zaten Basın İlan Kurumu gazetelerimizin gelişmesi, güçlenmesi ve daha iyi yere gelmesi için imkanların ve alınması gereken tedbirlerin üzerinde duruyor, bunları da hayata geçirmeye çalışıyor" diye konuştu.

BİK Genel Müdürü Karaca'ya, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcıları Cem Elçin ve Mustafa Canbey, İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı eşlik etti.

Yakup KARACA’nın Kısa Hayat Hikâyesi

Basın İlan Kurumunun Genel Müdürü Yakup KARACA, Ordu’nun Korgan ilçesi Koçcuğaz Köyünde 1960 yılında dünyaya geldi. Ordu İmam-Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra 1978-79 eğitim yılında girdiği Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1985 yılında tamamladı.

Ertesi yıl Devlet Planlama (DPT) Müsteşarlığında planlama uzman yardımcısı olarak memuriyete başlayan Yakup KARACA, bilahare yurtdışında uluslararası ilişkiler alanında ihtisasını tamamlamasının ardından planlama uzmanı oldu.

Başkanlığını Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptıkları İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) sekretaryası olarak da görev yapan DPT Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde 20 yıldan fazla süredir hizmette bulunan Yakup KARACA, bir ara İİT’e bağlı Ankara’da yerleşik İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (SESRIC) çalıştıktan sonra tekrar DPT Müsteşarlığına dönmüş ve bilahare buradan 2010 yılında emekli olmuştur.

Yaklaşık beş yıldır Basın İlan Kurumunda Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte olan yeni Genel Müdür Yakup KARACA, evli ve iki çocuk babasıdır. YENİ HABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde