23 Temmuz 2024

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ACİLEN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIDIR”

  • PDF

Haber: Emre ESER

Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Günay KARAAĞAÇ, Ayazlı Mahallesinde bulunan “Katı Atık Deposundan” sızan kirli suların Elekçi Irmağını haddinden fazla kirlettiğini ifade ederek, bu sorunun ne zaman çözüleceğini Fatsa Kamuoyu merakla bekliyor” dedi.

Konuyu Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gündeme getirmesine rağmen 3 aydır gerekli tedbirlerin alınmadığını söyleyen Karaağaç, Büyükşehir Belediyesi bu konuya biran önce açıklık getirmelidir” dedi.

Fatsa’nın 4 ana kanalizasyon halterinde bulunan sızıntı sorununun ise Büyükşehir Belediyesi tarafından biran önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Karaağaç yetkilileri göreve davet etti.

“Kirli sular halen daha elekçi ırmağına akıyor”

Gazetemize özel açıklamada bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Günay KARAAĞAÇ; “Ordu’nun Büyükşehir olmasının ardından “Katı Atık Tesisleri” Fatsa Belediyemizden Ordu Büyükşehir Belediyesine devroldu. Şubat ayında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında katı atık tesisleriyle ilgili gündem dışı yaptığım konuşmada Çamaş, Çatalpınar, Korgan, Kumru, Fatsa ve bu civardaki ilçelerin çöpleri Ayazlı Mahallemizdeki katık atık vahşi depolama tesislerinde yapıldığını söyledim. Buraları bir vesile ile gezmek nasip oldu ve şunu görmüş oldum; buradaki çöplerin fazla yağmur yağdığında yaklaşık 150 ton ile 300 tona yakın kirli suların elekçi ırmağına aktığını tespit ettim ve gündeme getirdim. Gündeme getirdikten sonra Büyükşehir’in ilgili daire başkanlığının 2 ay gibi kısa sürede çöp depolama alanından elekçi ırmağına kadar olan kısmını büzleme yöntemiyle yer altına indirdiğini fakat kirli suların halen daha elekçi ırmağına taşındığını belirttim. Aradan 3 ay geçmesine rağmen tekrardan katı atık tesisine gittiğimde fosseptik çukurunun yapılmadığını , kirli suların halen daha elekçi ırmağına aktığını gördüm. Bu konuda Büyükşehir’in acilen gerekli tedbirleri alıp bu konuyu çözmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Fatsa’daki katık atık tesislerinin ne zaman kapanacağı ile ilgili kamuoyunda da bir beklenti olduğunu ifade eden Günay Karaağaç; “Bu alana çöp dökme işleminin ne zaman son bulacağını vatandaş merakla bekliyor ve Büyükşehirden açıklama bekliyor” dedi.

“Büyükşehir’in duyarlı olmasını istiyoruz”

4 ana halterde çok büyük kanalizasyon sızıntısı olduğunu vurgulayan Karaağaç, “Bu halterlerde müthiş derecede kanalizasyon akıntısı var. Cumhuriyet Meydanından kokudan geçilmiyor. Aynı şekilde Fatsa Sahilinde kokudan gezilmiyor.  Büyükşehir’in bu konunun çözümüyle ilgili projesi nedir? Bir çalışması var mıdır? Bu konulara Büyükşehir’in duyarlı olmasını bekliyoruz “ diyerek açıklamalarına son verdi.

Haber: Emre ESER

Son Güncelleme: Perşembe, 23 Temmuz 2015 07:51

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde