23 Temmuz 2024

ŞENLİĞE YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

  • PDF

Bu yıl 909.su yapılan Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali 19 Temmuz Pazar günü sabah 10:00'da saygı duruşu , İstiklal Marşı ve dua yapılarak başladı.Yapılan gösterinin ardından yağlı güreşler başladı.
Şenliğe hem halktan ve hem de resmî protokolden yoğun katılım olduğu gözlendi.

Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay ÇANAK, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit TORUN, Mustafa ADIGÜZEL,İlçe Kaymakamı Osman BİLİCİ, Üsküdar Belediye Başkan Yard.İlyas KARAYEL, Motif Triko Yön.Kur.Başk.Şakir ÇOBAN, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur ÇELENK, çevre il, ilçe ve belde belediye başkanları, İlçe Kaymakamları, resmî kurum amirleri ve çalışanları, yurt içi ve yurt dışından iş adamları ile birlikte 80.000 civarında insan katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ konuşma yaptı.

Başkan YILMAZ konuşmasında geçmişi 1103-1105 yıllarına kadar giden geleneksel Perşembe Yaylası şenliklerimizde sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Burası tarihiî bir meydan. Danişmentlilerin savaşına şahit olan ve binlerce şehidimizi verdiğimiz bir meydan. Bu meydan şimdi de pehlivanları ağırlıyor diyerek Perşembe Yaylasının tarihinden bahsetti. Önümüzdeki yıllarda ilçemize ve yaylamıza yapılacak yatırımlardan bahseden Başkan YILMAZ tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Büyükşehir Belediye Başkanın ardından Ordu Milletvekillerimiz Oktay ÇANAK, Seyit TORUN ve Mustafa ADIGÜZEL selamlama konuşması yaparak mikrofunu Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU’na bıraktı.

Yaylaların önemine değinerek geçtiğimiz aylarda Aybastı Perşembe Yaylamıza ve Ordu ilimize dünya bazında ve ülkemizde gerek yerel gerekse ulusal basında çok sayıda gazeteci ve yazar geldiğini belirten Başkanlıoğlu; “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde ilimizi ve bölgemizi hem turizme kazandırmak hemde dünyaya tanıtmak için gerekli çalışmaların devam edileceğini söyledi ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Protokol konuşmalarının ardından er meydanına baş pehlivanlar boy gösterdi.

23 Baş pehlivanın güreştiği alanda izleyiciler coşkulu anlar yaşadı. Heyecan dolu anlara sahne olan güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. Son olarak Baş Pehlivanlığa Hasan TUNA ve Recep KARA yarıştı .Recep KARA’nın Hasan TUNA'yı mağlup etmesiyle Güreşler sona erdi.Altın Kemer’i almaya hak kazanan Baş Pehlivan Recep KARA’ya ödülünü 2015 yılı Festival Ağası Ahmet EMEK taktim etti.

Ödüllerin verilmesi ve fotograf çekiminin ardından program sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde